MİT'ten büyük operasyon! Şehitlerimizin naaşını kaçıran 9 terörist yakalandı

Zeytin Dalı Harekatı'nın dördüncü gününde iki kahraman askerimizi şehit edip naaşlarını kaçıran 9 terörist MİT ile Jandarmanın başarılı operasyonuyla Suriye'de yakalanıp Türkiye'ye getirildi.

Asayiş 14.09.2018 20:42:18 0
MİT
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.09.2018 20:42

Operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Erdal Ata, MİT ve Jandarma ekiplerinin başarılı operasyonları sonucu teröristlerin yakalanarak Hatay'a getirildiğini ifade etti.

 

Vali Erdal Ata, "3 Eylül 2018 tarihinde Suriye'nin Afrin Raco beldesinde Jandarma İstihbarat ve terörle mücadele birimlerimiz tarafından Suriye uyruklu M.C. isimli şahsın PYD/YPG terör örgütü üyesi olduğu tespit edilmiştir. Şahıs 2014 yılından itibaren Afrin bölgesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün sözde ‘asayiş yapılanması' içinde görev aldığını Zeytin Dalı Harekatı öncesi ve sonrasında istihbarat toplama faaliyetlerinde bulunduğunu itiraf etmiş, Afrin bölgesinde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. günü olan 23 Ocak 2018 tarihinde Ömeruşağı köyü bölgesindeki operasyonda görevli Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, P. Uzm. Çvş. Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde üsteğmenimizin naaşının kaçırılması olayına karışan terör örgütün üyelerinin ismini vermiştir. Bu itiraf neticesinde gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler doğrultusunda olaya karışan diğer 5 terörist ile birlikte olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubu Afrin Raco beldesinde yakalanmıştır" dedi.

 

Hatay Valisi Erdal Ata, 9 teröristin sorgularının devam ettiğini belirterek, "Terör örgütü üyesi 9 terörist İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, Milli İstihbarat Teşkilatı ve adli makamlarca yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere Suriye Afrin'de görev yapan MİT ve Jandarma birimlerimizin yürüttüğü başarılı operasyon ile Hatay'a getirilmiş olup, İl Jandarma Komutanlığındaki sorgularının bitimine müteakip adli makamlara teslim edilecektir" açıklamalarında bulundu.  

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ