Kuyumcu, soyguncu dehşetini anlattı

Erzincan’da Kadın Giysisi Giyerek Kuyumcu Dükkanına Müşteri Kılığında Gelen Nedim V. Tarafından Silahla Dükkanı Soyulmak İstenen Mesut Yıldırım, Dehşet Anlarını Anlattı. Yaklaşık 30 Yıldır Kuyumcu Olan Yıldırım, “soyguncunu

Asayiş 22.01.2020 10:27:44 0
Kuyumcu, soyguncu dehşetini anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.01.2020 10:27

Erzincan’da kadın giysisi giyerek kuyumcu dükkanına müşteri kılığında gelen Nedim V. tarafından silahla dükkanı soyulmak istenen Mesut Yıldırım, dehşet anlarını anlattı. Yaklaşık 30 yıldır kuyumcu olan Yıldırım, “Soyguncunun silahı vardı ve silahın ağzına mermiye vermişti” dedi.

Olay dün akşam saatlerinde Erzincan merkez Fevzi Paşa Caddesi üzerinde bir kuyumcuda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, üzerine siyah çarşaf giyinen Nedim V., altın alma bahanesiyle kuyumcuya girdi. Üzerindeki tabancayı çıkarıp iş yeri sahibine doğrultan şahıs, "Bu bir soygundur" diyerek poşete vitrindeki altınları doldurmasını istedi. Vitrindeki altınları isteyen Nedim V.’ye Yıldırım karşı koydu. Arbede yaşanırken yere düşen silah ise olası facianın önüne geçti. Kısa sürede olay yerine gelen polisler şüpheliyi etkisiz hale getirerek, polis merkezine götürdü.

“Soyguncu ile kısa süreli arbede yaşadık”

Yaklaşık 30 yıldır kuyumculuk yapan evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki Mesut Yıldırım ise yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Soyguncu ile arbede yaşadığını ifade eden Yıldırım, şahsın silahının olduğunu ve silahın ağzına mermi verildiğini kaydetti. Elinden geldiği kadar savunma pozisyonuna geçtiğini belirten Mesut Yıldırım, şöyle devam etti:

“Vitrini topluyordum. Yarısı geçmişti. Çarşaf giyinilmiş kadın görünümlü şahıs geldi. Ben ilk önce kadın zannettim. Zaten kadın kıyafetiyle de kamufle olmuştu. Gram altın sordu. Ben de vitrindeki altınları toplamıştım. Kasanın altından çıkarıp vermeye çalıştım. O arada arka tarafıma gelip müdahale etmeye çalıştı. Ben göz hizasından bir anormallik olduğunu fark ettim. Daha sonra şahsa müdahale ettim. Elimden geldiği kadar savunma pozisyonuna geçtim. Bir arbede yaşadık. Allah korudu. Silahı vardı mermisini ağzına vermişti. Yani beni Allah korudu. Şu anda bir sıkıntımız yok. Ben şahsı biraz hırpaladıktan sonra baktım yardıma ihtiyaç var. Komşuya bağırdım. O da hemen geldi. Zaten ben şahsı büyük oranda etkisiz hale getirmiştim. Daha sonra polisi aradık. Adalete teslim ettik.”

Öte yandan Erzincan Valiliğinde yapılan açıklamada ise, “Erzincan’da hırsızlık olayına karışan 1 şüpheli şahıs, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından olay yerinde yakalanmıştır. İlimiz merkezindeki Fevzipaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkanında, 21 Ocak 2020 tarihinde kadın giysisi giyerek, yanında taşıdığı 1 adet tabanca ve sopa ile soygun yapmaya çalışan N.D. (54) isimli şüpheli şahıs, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından yakalanarak, etkisiz hale getirilmiştir. Meydana gelen olayda; kuyumcu dükkanına giren N.D. isimli şüpheli şahıs, altın alma bahanesiyle bir süre oyaladığı işletme sahibine daha sonra tabanca doğrultarak, dükkanda bulunan altınları yanında getirdiği çantaya doldurmasını istemiştir. Bunun üzerine işletme sahibi, N.D. isimli şüpheli şahsa müdahalede bulunarak, soygunu engellemeye çalışmıştır. İşletme sahibi ile N.D. isimli şüpheli şahıs arasında yaşanan arbede esnasında olay yerine yakın bulunan polis ekipleri şahsı olay yerinde yakalayarak, etkisiz hale getirmiştir.

Olay sonrası N.D. isimli şüpheli şahsın yanında getirdiği çanta içerisinde yapılan aramada 2 adet plastik kelepçe, 1 adet içeriği bilinmeyen sıvı sprey, 1 adet tamir bandı, 2 adet market poşeti ile soygunda kullandığı 1 adet tabanca ile 1 adet sopada ele geçirilmiştir. Olayın ardından gözaltına alınan N.D. isimli şüpheli şahıs hakkında, ’silahlı yağma’, ’kasten yaralama’, ’6136 SKM’ ve ’mala zarar verme’ suçlarından tahkikat başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerinin tespit edip yakalanması için çalışmalarımız kesintisiz ve kararlıkla devam etmektedir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ