Kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa yurtdışı yasağı verildi, dava 9 Aralık’a ertelendi

Erzurum’un Çat ilçesinde iddiaya göre arkadaşının babası tarafından istismara uğrayan kız çocuğunun davası görüldü. Davada iddiaya göre kız çocuğunu istismar eden sanığa yurt dışı yasağı verilirken, duruşma 9 Aralık tarihine

Asayiş 22.10.2021 10:28:24 0
Kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa yurtdışı yasağı verildi, dava 9 Aralık’a ertelendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2021 10:28

Erzurum’un Çat ilçesinde iddiaya göre arkadaşının babası tarafından istismara uğrayan kız çocuğunun davası görüldü. Davada iddiaya göre kız çocuğunu istismar eden sanığa yurt dışı yasağı verilirken, duruşma 9 Aralık tarihine ertelendi.

Olay, 1 Mart 2021 tarihinde Çat ilçesinde meydana geldi. Çat’ta ikamet eden D.K. (17) arkadaşını görmek için evine gitti. Arkadaşını evde bulamayan D.K., arkadaşının annesi ve babası ile çay içmek için evin içine girdi. İddiaya göre arkadaşının annesi çay içtikleri sırada yanlarından ayrılması üzerine arkadaşının babası Y.T. (51), D.K.’ye yakınlaşarak dokunmak suretiyle kendisine istismarda bulundu. D.K. durumdan rahatsız olarak evine döndü. Ertesi gün arkadaşının annesi D.K.’yi kendisine yardım etmesi için evlerine davet etti. Evde Y.T., D.K.’ye ‘bana telefonumu getir’ demesi üzerine, D.K. telefonu verdiği sırada Y.T., yine D.K.’ye dokunmak suretiyle istismarda bulundu. Durum üzerine D.K. emniyete ve savcılığa giderek Y.T. hakkında ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’dan suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin Çat Adliyesi’nde görülen davaya UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin Erzurum Temsilciliği avukatları ve gönüllüleri de katıldı.

Davada Y.T. savunmasında, D.K.’yi kızından ayırt etmediğini, hiçbir zaman o gözle bakmadığını ve üzerine atılan suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Hazırlanan iddianamede, “Her ne kadar şüpheli alınan ifadesinde atılı suçlamayı kabul etmese de, mağdurun kendi iffet ve onurunu ilgilendiren bir konuda şüpheliye iftira atması için herhangi bir nedeninin bulunmadığı, şüpheli ile müşteki arasında daha önceye dayalı husumetin bulunmadığı, mağdur beyanlarının çelişkisiz ve tutarlı olmasından, şüphelinin savunmasını suçtan kurtulmaya yönelik olduğu yönünde kanaatin oluştuğu, dosya kapsamında şüphelinin müştekiye yönelik cinsel saldırı suçunu işlediği yönünde yeterli şüpheye ulaşıldığı, şüphelinin eylemini bir gün arayla gerçekleştirdiği bu nedenle her iki eylemi açısından ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verildi” ifadelerine yer verildi.

Sanığa yurtdışı çıkış yasağı verilen duruşma 9 Aralık tarihine ertelendi.

Duruşma çıkışında açıklama yapan UCİM adına davaya katılan Erzurum İl Sorumlusu Av. Hilal Genç, “Kahraman çocuğumuz başına gelenleri korkmadan anlattı. Adalete olan inancımız tam. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. 9 Aralık günü yine burada Çat Adliyesi’nde hem kahraman çocuğumuzun hem de kahraman ailesinin yanında olacağız. Kimse çocuklarımıza dokunamaz. Bunun için mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ