Kapatılan BDP'li eski başkan yardımcısının aracında 28 kilogram patlayıcı ele geçirildi

Asayiş 2.11.2018 13:30:34 0
Kapatılan BDP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.11.2018 13:30
Malatya’da yol kontrolünde durdurulan kapatılan BDP’li eski ilçe başkan yardımcısının aracında ele geçirilen patlayıcının miktarının 28.26 kilogram olduğu ortaya çıktı.
Malatya-Elazığ yolunda yapılan yol kontrolünde durdurulan ve BDP eski Bağlar İlçe Başkan Yardımcısı A.R.Ü idaresindeki 34 BZ 3354 plakalı araçta ele geçirilen patlayıcılar sergilendi.
Emniyetten yapılan basın açıklamasında ise "01.11.2018 günü saat 16:00 sıralarında ilimiz Elazığ yolu uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan arama ve kontroller neticesinde, araç İçerisinde yapılan aramada 30 paket plastik patlayıcı olduğu değerIendirilen 28.26 kg beyaz renkli madde. -2 adet alıcı ( anahtar sistemi), 1 adet üzerinde tuş takımı ve kullanım bilgilerinin bulunduğu verici cihaz -5 adet elektrikli fünye ( bombayı harekete geçiren düzenek) -l adet 9 volt ve , 3 adet 1.5 volt kalem pil ele geçirilmiştir. Araç içerisinde sürücü olarak bulunan ve gözaltına alınan şahsın yapılan üst aramasında 6985 TL para, başka şahıslar adına banka kartları çeşitli kartvizitler ve cep telefonu ele geçirilmiştir. Araç ve şahıs ile ilgili olarak birimlerimizce gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir" denildi.
Bombalı aracın bağlantıları ile ilgili Diyarbakır’da yapılan operasyonda 4 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, "Ayrıca şüphelinin Diyarbakır ilindeki irtibatlı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanması için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğüne gönderilmiş, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda (4) şüpheli yakalanmıştır. Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız 7.65 çapında tabanca ve Dijital malzemeler elde edilerek incelenmek üzere el konulmuş olup, olayla ilgili detaylı soruşturma devam etmektedir" denildi.
Öte yandan, gözaltına alınanlardan aracın sürücüsü ve sahibi olan A.R.Ü’nin ise 2012 yılınde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde BDP İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürütüldüğü belirlenmişti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ