Hizan’da amonyum nitrat ile güçlendirilmiş EYP ele geçirildi

Bitlis’in Hizan ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 30 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilerek imha edildi.

Asayiş 11.12.2020 20:12:02 0
Hizan’da amonyum nitrat ile güçlendirilmiş EYP ele geçirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.12.2020 20:12

Bitlis’in Hizan ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 30 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilerek imha edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde Hizan’a bağlı Koçyiğit Köyü kırsalında bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı madde olduğu bilgisi alınmıştır. BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla ’Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş 2020-95’ operasyonu başlatılmıştır. Operasyon kapsamında Koçyiğit Köyü kırsalında toprağa gömülü jelikan bidon ve sığınak içerisinde, 1 adet toprağa gömülü vaziyette EYP 30 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, 5 adet 5,56 mm çapında M-16 P.Tüfeğine ait mekanizma, 1 adet RPG-7 sevk fişeği, 1 adet 20 mm mermi, 1 adet keskin nişancı silah kılıfı, 3 adet şarjör kılıfı, 6 adet akü, 4 adet 4’lü pil bloğu, 3 adet kalem pil, 2 adet gizleme ağı, 10 metre elektrik kablosu, 1 adet güneş paneli, 1 adet yanmış telsiz ve anteni, 1 adet şemsiye, 3 adet testere, 1 adet kazma ve kürek ve Çok miktarda mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler ile ilgili Hizan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı alınarak delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınmıştır. Diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir. Sığınak ise kullanılamaz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektirler.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ