FETÖ'cüler 'Cezaevinde isim vermeyin' baskısı yapıyormuş

Asayiş 1.11.2017 11:14:30 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2017 11:14
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında tutuklu bulunan sanıklardan Selma Ö., koğuşta kalanların, duruşmalarda isim vermemeleri konusunda uyarıldığını, kendisini de kocasının abi ve ablalara yaranmak için kullandığını söyledi.
Elazığ’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir SODES projesinde haksız kazanç temin ettikleri iddia edilen 14 şüphelinin yargılanması 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmada, projenin koordinatörü Abdullah Ö.’nün tutuklu eşi Selma Ö. duruşmada örgütle bağlantılı sanıkların cezaevinde kaldığı koğuşta yaptıkları baskıları anlattı.
Eşi Abdullah Ö.’nün 2004 yılında öğretmenlik yaptığı dönemlerde dini sohbetlere katıldığını kendisine söylediğini belirten Selma Ö., “Eşim iş hayatı ile ilgili bana bilgi vermezdi. Eşime 2011 yılında işleri ile ilgili soru sorduğumda bana proje yaptığını söylemişti. Benim 3 çocuğum var ve FETÖ’nün çıkarcı olduğunu biliyordum. Eşim içeride 2 ay kaldı daha sonra itirafçı olup serbest kaldı. Ben ise 11 aydır içerideyim” dedi.

"Hocamıza terörist dedik acaba günaha girdik mi"
Eşinin itirafçı olduğundan dolayı kendisinin cezaevinde eleştiri halinde olduğunu dile getiren Selma Ö., ”Cezaevinde hainin karısı diye hakaret yiyorum. Koğuşta kalan G.A.’nın organize ettiği 20 kişi beni eleştiriyor. Bana ’hainin köpeği’, çocuğuma ise ’hain köpeğinin çocuğu’ diye hakaret ediyorlar. Eşimin itirafçı olmasından dolayı 11 aydır baskı altındaydım. Duruşmadan sonra koğuşa gelen bazı sanıklar ’hocamıza terörist dedik acaba günaha girdik mi’ diyor. Beni koğuştan atmak için 20 kişi dilekçe verdi. G.A. bir tartışmamızda bana hakaret etti ve ’hocamı, ağabeylerimi, ablalarımı eleştiremezsin’ dedi. Cumhurbaşkanımızın, FETÖ’ye şarlatan dediğini televizyonda gören G.A., cumhurbaşkanımıza şarlatan kelimesini kullandı. Bende Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına böyle diyemesin dedim” diyerek yaşanan tartışmaları anlattı.

"Mahkemede isim vermeyin uyarısı yapıyor"
Kendisine baskılar yapıldığını da ileri süren Selma Ö., “Bana senden maddi ve manevi hiçbir beklentimiz yok diyorlar. F.A. bana ’sen devletin muhbirisin, cezaevi idaresi ile birlikte çalışıyorsun’ dedi. Ben koğuş değiştirmek istedim ama olmadı. Ş.B. ’sen nefissiz, haysiyetsiz, şerefsizsin’ dedi. Bunun sebebi ise ben hocasına hakaret ettiğim içindi. Koğuştakiler, mahkemeye gelenleri isim vermeyin diye uyarıyor ve hala birbirlerine biat ediyorlar” diye konuştu.

"Eşim, abi ve ablalarına yaranmak için beni kullandı"
Örgüt ile olan bağlantısı hakkında bilgi veren Selma Ö., “2009 yılında Halk Eğitim Merkezi’nde ahşap boyama öğreticisiydim. Kurs açmak için kendi öğrencilerimi bulmam gerekiyordu. Hatice Aytimur Kız Öğrenci Yurduna başvurdum. Onlar öğrenci listesini kendilerinin vereceğini söyledi. SODES’le ilgili projeler yapan bir atölyede 12 öğrenciye kurs verdim. Ben maaşımı ve sigortamı devletten aldım. Çocuklarım eşimin zorlaması ile örgüt okullarına gitti. Bank Asya’daki altın hesabım ise yine eşim tarafından bankaya götürülüp açtım. Eşim abi ve ablalarına yaranmak için beni kullandı. Ben FETÖ’nün içinde olmadığım halde FETÖ’nün koğuşunda kalıyorum. Bana koğuşta devletin gelsin seni kurtarsın diyorlar. Ben, FETÖ’nün koğuşuna gideceğime beni idam edin” diye ifade verdi.
Duruşma diğer sanıkların ifadesinin alınması ile devam etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ