Eski eşi tarafından evine girilerek öldürülen Dilan Kok davasında karar çıkmadı

Iğdır’ın Karaağaç Mahallesi’nde eski eşi ve kuzeni olan 2 çocuk annesi Dilan Kok’u camını kırarak girdiği evde tabancayla vurup, öldüren ve tutuklu yargılanan Maruf Kok’un yargılanmasında karar çıkmadı.

Asayiş 27.10.2021 10:16:12 0
Eski eşi tarafından evine girilerek öldürülen Dilan Kok davasında karar çıkmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2021 10:16

Iğdır’ın Karaağaç Mahallesi’nde eski eşi ve kuzeni olan 2 çocuk annesi Dilan Kok’u camını kırarak girdiği evde tabancayla vurup, öldüren ve tutuklu yargılanan Maruf Kok’un yargılanmasında karar çıkmadı.

Olay, 26 Ocak 2021 tarihinde 02.00 sıralarında, merkez Karaağaç Mahallesi’nde meydana geldi. Maruf Kok, 19 Kasım 2020’de, çocuklarının velayetini alma şartıyla boşandığı eşi Dilan Kok’un annesi ile yaşadığı eve geldi. İddiaya göre, evin önüne gelen Maruf Kok, bahçede kimse olmadığını görünce camı kırarak eve girip 2 çocuk annesi Dilan Kok’u başından tabancayla vurdu. Dilan Kok, evde yaşamını yitirirken, Maruf Kok ise olayın sabahı polis merkezine giderek teslim oldu. Maruf Kok, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Iğdır Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün davanın görüşülmesine devam edildi. Duruşmada savcı mütalaasını verdi. Savcı, verdiği mütalaada ‘tasarlayarak kasten adam öldürme, konut dokunulmazlığı ihlalinden’ cezalandırılmasını istedi. Dava 23 Kasım’da gözden geçirilecek, 7 Aralık’ta ise kararın verilmesi bekleniliyor.

Aile Avukatı ve Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydanur Ağayar, “Savcı mütalaasını verdi. Savcının verdiği mütalaada ‘tasarlayarak kasten adam öldürme, konut dokunulmazlığı ihlalinde’ cezalandırılma talebi var. Dava 23 Kasım’da gözden geçirilecek, 7 Aralık’ta ise kararın verilmesini bekliyoruz. Karşı tarafın sanık vekillerin verdiği talepler reddedilmiştir. Biz de bu olayın, tasarlayarak, kasten adam öldürme olduğunu düşündüğümüzden gerekli kişilerin dosyaya müdahil olmasını talep etmişsek de şu aşamada reddedilmiştir. Hem katılanlar vekili olarak hem de Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu gerekli mercilere başvurumuzu yapacağız” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Iğdır Kadın Meclisi adına konuşan Beyza Nur Okudan, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Iğdır Kadın Meclisi olarak boşandığı erkek tarafından öldürülen Dilan Kok davasında adalet için Iğdır Adliyesi’ndeyiz. Bir önceki duruşmada savcı mütalaası için duruşma tarihi bugüne ertelenmişti. Şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak için biz de bu sürecin takipçisi olacağız. Mücadelesini yürüttüğümüz her alanda failler ve sorumlular gereken cezaları alana kadar adliyelerden ayrılmayacağız" ifadelerini kullandı.

Evine girilerek öldürülen Dilan Kok’un annesi ise Saniye Kok ise “Yavrumu öldürenin müebbet hapis cezası alamsını istiyorum. Ben önce Allah’ıma sonra devletime sığınmışım” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ