Erzurum’da kan davası barışla sonuçlandı

Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal beldesinde yaşayan Yazan ve Durmaz aileleri arasında 5 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle bir kişinin öldürülmesiyle başlayan ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan kan davası barışla sonu?

Asayiş 26.12.2018 16:55:46 0
Erzurum’da kan davası barışla sonuçlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.12.2018 16:55

Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal beldesinde yaşayan Yazan ve Durmaz aileleri arasında 5 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle bir kişinin öldürülmesiyle başlayan ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan kan davası barışla sonuçlandı.

Karaçoban ilçesi Kopal beldesinde yaşayan Yazan ve Durmaz aileleri arasında 5 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle bir kişinin öldürülmesinin ardından kan davası başladı. Daha sonra 2 kişi daha çıkan çatışmalar sırasında öldü. Son olarak 24 Haziran seçimleri sırasında iki taraf oy kullanmak üzere gittikleri okul bahçesinde karşılaştı ve çıkan silahlı çatışmada İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile Yazan Ailesi’nden Agit Yazan öldü, 3 kişi de yaralandı. Çatışmadan bir gün sonra, Mehmet Sıddık Durmaz’ın kardeşi Savaş Durmaz, ağabeyinin cenazesini almak üzere İstanbul’dan Erzurum’a giderken, Erzincan’daki dinlenme tesisinde silahla vurularak öldürüldü.

En büyük mağduriyeti çocuklar yaşadı

5 yıl önce başlayan ve şimdiye kadar 6 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı kan davası nedeniyle en büyük mağduriyeti iki tarafın çocukları yaşadı. Aileler arasında süren husumetten dolayı yaklaşık 100 kişi ilçeden göç etmek zorunda kalırken, Yazan ailesinden 200 kişi ise Kopal beldesine 5 kilometre uzakta bir mezrada yaşamaya başladı. Uzun bir süre çadırlarda yaşayan aile ardından kendi yaptıkları evlere geçti. Yazan ailesinin mensupları Kopal ve Karaçoban ilçelerine güvenlik gerekçesiyle gidemez oldu. Köyde yaşayan okul çağındaki 30 çocuk ise son yaşanan olaylardan dolayı bu yıl eğitim- öğretime başlayamadı. Lise çağındaki 9 çocuk İl Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleriyle Erzurum merkezde yatılı okullara yerleştirilirken ilk ve ortaokul çağındaki 21 çocuk ise taşımalı eğitimde güvenlik sorunu yaşanacağı için mezrada kaldı, okula gidemedi. Bunun üzerine Kaymakamlık harekete geçti ve çocuklar için mobil okul kurulmasını sağladı. Kopal beldesi Gedikli mezrasında yaşayan 21 öğrenci AFAD tarafından kurulan konteynerde geç de olsa ders başı yaptı. Kan davası nedeniyle mezradan ayrılamayan Yazan ailesinin ihtiyaçları ise jandarma tarafından karşılanıyor.

Kan davası barışla sonuçlandı

Erzurum Valisi Okay Memiş, Karaçoban Kaymakamı Yusuf İzci, Karaçoban’ın kanaat önderleri, şeyhler ve iki aile büyüklerinin devreye girmesiyle aileler camide düzenlenen barış töreniyle husumeti sona erdirdi.

Dualar eşliğinde iki ailenin üyeleri barış yemini ederek Kur’an-ı Kerim altından geçti. Yemin töreninden sonra aile fertleri tokalaşarak barıştı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ