Elazığ’daki vahşi cinayete 2 ağırlaştırmış müebbet

Elazığ'da Bir Kişinin Öldürülüp Yakılması Olayıyla İlgili Tutuklu Bulunan 2 Sanık Hakkında Mahkeme Heyeti Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verdi.

Asayiş 31.10.2019 16:09:38 0
Elazığ’daki vahşi cinayete 2 ağırlaştırmış müebbet
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.10.2019 16:09

Elazığ’da bir kişinin öldürülüp yakılması olayıyla ilgili tutuklu bulunan 2 sanık hakkında mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Olay, 22 Kasım 2018’de Sivrice ilçesine bağlı Duygulu köyü sınırlarında meydana geldi. Sürsürü Mahallesinde ikamet eden 31 yaşındaki Suat Arslan ortadan kaybolmuş, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Kayıp Şahıslar ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma yapmış, Adem A. ile Ömer Ö’nün de aralarında bulunduğu 4 şüpheliyi yakalamıştı. Kayıp şahsın cesedi ise Duygulu köyü sınırlarında yakılmış olarak bulunmuştu.

Bugün vahşi cinayetle ilgili 1. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ömer Ö., Adem A., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Savcı mütalaasında her iki sanık hakkında tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.Bir önceki duruşmada cinayeti kabul etmeyen sanıklar, ifadelerini tekrar ettiklerini belirterek berat kararı verilmesini talep etti.

Duruşmada söz alan Maktulün babası Abdurrahim Arslan ise oğlunu şüphelilerin alıp götürüp öldürdüğünü belirterek hepsinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Maktulün eşi Rukiya Arslan’da duruşmada sanıklardan Ömer’in evlerine gelerek kendisinden senetleri istediğini belirterek, senetleri almadığı taktirde Suat’ı bir takım adamların bırakmayacağını söylediğini aktardı.

Acılı eş, tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu ve en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti ardından kararını açıkladı. Kararda heyet, sanıklar Ömer Ö. ile Adem A’ya, tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan 2 sanık sanık ise davadan beraat etti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanıklardan Ömer Ö. bir önceki duruşmada ,"E. B. Suat’ı kendisinin vurduğunu fakat suçu bizim üstlenmemizi söyledi. Sonra bizi silahla tehdit etti. Sizi burada öldürürüz ya da suçu üstlenirsiniz, size 200 bin TL para vereceğiz dediler. Bizde de ölüm korkusuyla mecbur kaldık. Sonra olayın gidişatını anlatarak en sonda da yakılma olayını anlattı. Böyle bir olayın içinde olduğum için pişmanın diğer sanıkları tanımıyorum olayla bağlantılarını bilmiyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Sanık Adem A da "Olayı ben gerçekleştirmedim Suat abinin ölümü ile alakam yoktur sadece para için o ifadeleri verdik suçsuzum beraatımı talep ediyorum” diye konuşmuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ