Elazığ'da emniyete düzenlenen saldırının davası başladı

Asayiş 13.11.2017 16:38:32 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.11.2017 16:38
3 polisin şehit olduğu, 225 kişinin yaralandığı Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı ile ilgili sanıkların yargılanması bugün başladı.
18 Ağustos 2016 tarihinde terör örgütü PKK tarafından bombalı minibüsle Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı gerçekleştirmişti. Hain saldırıda 3 polis memuru şehit olurken, 164’ü polis 61’i sivil 225 kişi yaralanmıştı. Olay nedeniyle 478 kişiye ait araç, bina ve eşyanın da zarar gördüğü tespit edilmişti.
Hain saldırı ile ilgili 19 şüpheli hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, birden çok kişiye yönelik nitelikli kasten adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs, izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek, patlayıcı madde kullanarak kamu ve kişi malına zarar vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte yardım etmek" suçlarından Elazığ 3.Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Davanın ilk duruşması bugün Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda bulunan ve ek duruşma salonu olarak hazırlanan konferans salonunda başladı.
Duruşmaya, hain saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda yakalanan tutuklu 11 sanık ile saldırıdan zarar gören yüzlerce müşteki katıldı.

Sığınakta, polis el bombası atarız deyince teslim olmuşlar
Duruşmada tutuklu sanıklardan Musa Taş, Metin Benice’nin uyuşturucu işi ile uğraştığını bildiğim için o niyetle hat aldım. Biz Metin’le tarlada çalışırken, Fercan gelip Metin’i çağırdı. Metin’in örgüt tarafından çağrıldığını söyledi. Ben hattı uyuşturucu ticaretinde kullanacaklarını zannediyordum. Terörle alakasını bilmiyordum. Metin Berice yakalandıktan yaklaşık 2 hafta sonra haberim oldu. Ben, Metin Berice ile sığınaktaydık. Polis geldi. Polis geldiğinde el bombası atarız deyince teslim olduk"diye konuştu.
Sanıklardan Yusuf Taş ise, “2016 yılının Mart ayında Metin Benice’nin evine gittim. Metin bana 21 KN 839 plakalı arabayı aldığını söyledi ve devrinin benim almamı istedi" diye ifade verdi.
İstanbul’da yaşadığını ifade eden sanıklardan Vedat Yılmaz’da keşif yapılan araçla ilgili ifadesinde, “Abimin 01 DAL 02 plakalı arabasıyla akrabalarımızın yanına Diyarbakır’a gittik. Abim işleri çıktığı için geri döndü. Ben ise Lice’nin Birlik köyünde Fikri Benice’nin evinde kaldım. Gece Metin Benice benden arabayı istedi ve sabah saat 10:00 civarı getireceğini söyledi. Daha sonra gecikti ve telefonlarıma cevap vermedi. Eşine arattırdım ve arabayı getirmesini istedim. 4 Ağustos tarihinde aracın Elazığ’a geldiğinden bilgim yok”diye konuştu.
Sanıklardan Ferzande Yüksel ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, terör örgütü PKK’lıların kendisini mezarlıkta çalıştırmaya götürdüklerinde telefonunu aldıklarını, kod adı Barzan’ın ise köyünde kullandığı isminin olduğunu ileri sürdü.
Dinlenen diğer sanıklarda haklarındaki iddiaları ret etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ