Elazığ'da 61 sanıklı davada kamera kayıtları izlendi

Asayiş 10.07.2017 14:59:54 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.07.2017 14:59
Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişimi nedeniyle 61 asker sanık hakkında açılan davanın bugünkü celsesinde kamera kayıtları izlendi. Kamera kayıtlarını izleyen sözde sıkı yönetim komutanı, liste çıkan poşeti yer araştırmasından sonra klimanın üzerine koyduğunu söylerken, poşette sadece tablet olduğunu, listeyi içine kendisinin koymadığını iddia etti.
15 Temmuz darbe girişinin baş aktörlerinden olduğu ileri sürülen TSK’nın ihraç edilen Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ten, yüz yüze sıkıyönetim görevini aldığını itiraf eden sözde Sıkıyönetim komutanı KHK ile ihraç edilen eski Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü’nün gözaltına alınmasının ardından üzerinden çıkan notta görev yapacak kişilerin yer aldığı liste ordu evinde bulunmuştu.
Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi ek duruşma salonunda devam eden davanın bugünkü celsesinde sanıkların talep etmesi üzerine, Orduevi 302 nolu odanın bulunduğu koridora ait güvenlik kamerası ve olay yeri inceleme ekibinin kayıtları izlendi.
16 ve 19 Temmuz 2017 tarihine ait izlenen güvenlik kamera ve olay yeri inceleme polisinin kayıtlarında, Ünlü’nün orduevine poşetle 16 Temmuz 2017 tarihinde saat 01.59 girdiği ve poşetsiz geri çıktığı görülüyor.
Olay yeri polisinin kayıtlarında da 302 nolu odanın koridorunda bulunan klimanın üzerinden bulunan poşette 2 adet liste , 1 adet tablet ve 2 adet flaşdik çıktığı yer alıyor.
İzlenen kayıtların ardından mahkemeye heyeti sanık Ünlü’ye söz verdi.
Ünlü İfadesinde, “Önce yer araştırması yaptım. Daha sonra klimanın üzerini uygun gördüm. Poşeti katlanmış vaziyette ayaklarımın uçlarında yükselerek elimle koydum. Koyduktan sonra tekrar aynı yere gelmiştim ama niye geri geldiğimi hatırlamıyorum. Darbe gecesi uçakla dönmüştüm. Olay yeri incelemenin çekmiş olduğu görüntülere de flaş bellekleri ıslak mendile sardığımı hatırlamıyorum. Benim amacım sadece tableti saklamaktı. Kamera olduğunu fark etmedim. Hatta katta dolaşan diğer insanları da fark etmedim . Ben kesinlikle poşete liste koymadım. Ben poşeti koyarken çıplak elle koydum. Poşetin üstünde temizlik yapmadım” dedi.
Mahkeme heyeti bazı sanıkları da dinledikten sonra ara verdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ