Dede ve torunu buz tutan boruya sıkışan kedi için seferber oldu

Erzurum’da buz tutan bahçe borusunun içerisinde mahsur kalan kediyi kurtarmak için dede ve torunu seferber oldu. İkili çekiç ve murçla buzu kırarak kediyi kurtardı. Soba kenarında ısınınca kendine gelen kediyi gören 11 yaşındaki Emirhan

Asayiş 15.02.2022 09:51:16 0
Dede ve torunu buz tutan boruya sıkışan kedi için seferber oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2022 09:51

Erzurum’da buz tutan bahçe borusunun içerisinde mahsur kalan kediyi kurtarmak için dede ve torunu seferber oldu. İkili çekiç ve murçla buzu kırarak kediyi kurtardı. Soba kenarında ısınınca kendine gelen kediyi gören 11 yaşındaki Emirhan hüngür hüngür ağladı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise dede ve torunu evinde ziyaret ederek duyarlılıklarından dolayı onlara teşekkür edip hediye verdi.

Erzurum’un Aziziye ilçesinde yaşayan Cevat Çınar (51) isimli vatandaş torunu Emirhan Çınar’ın (11) bahçe borusundan kedi sesi geldiğini duyması ve haber vermesi üzerine harekete geçti. Boru içerisinde sıkışan kedinin çıkacağı alanın buzla kaplandığını gören Çınar eline aldığı çekiç ve murçla dakikalarca kediyi kurtarmak için mücadele etti. Buzu kırmayı başaran Çınar yavru kediyi donmak üzereyken kurtarmayı başardı.

Ölmek üzere olan kediyi hemen soba kenarında ısıtan dede ve torunu dakikalarca kedinin kendine gelmesini bekledi. Isındıktan sonra hareketlenen kediyi gören Emirhan Çınar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Kedi yemeğini yedikten sonra ise evden çıkarak gözden kayboldu.

Kedi ölecek diye çok korktuğunu ifade eden Emirhan Çınar, “Ben top oynadıktan sonra eve döndüm. Kedi sesleri duydum bahçemizde. Kediyi duydum ilk önce kendim kırmaya çalıştım. Buzu kıramayınca dedeme haber verdim. Dedem geldi kırıp çıkardı. Kedi kendine gelmeyince ölecek diye ağladım. Sonra kendine geldi. Kedi yemeğini yedikten sonra kaçıp gitti” dedi.

Kediyi kurtarırken çok heyecanlandığını belirten Cevat Çınar, “Ben evdeydim, torunum çağırınca geldim. Baktım borunun içi buzla kaplanmış. Sürünerek girmiş içeri kedi öyle duruyordu. Ben indim hemen çekiç ve demir aldım. Vurarak kırdım orayı, ama çok heyecanlandım. Elimle kırılan yerden kediyi çıkartıp aldım. Eve çıkarttım. Sobaya hemen kömür atıp yanına kediyi uzattım. Kedi kendine gelince titremeye başladı. Saç kurutma makinesi ile kurttum. Sonra kedi kaçtı. Şoktadır diye tuttum getirdim. Ama yine durmadı kaçtı gitti” açıklamalarında bulundu.

Belediye Başkanı ziyaret etti

Öte yandan sosyal medyada dede ve torunun kediyi kurtardığı anları izleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise dede ve torunu evlerinde ziyaret ederek duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Orhan, dede ve torununa hediyede vermeyi ihmal etmedi.

Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının çığlığına ses veren dede ve torunu duyarlıklarından dolayı tebrik ettiğini kaydeden Başkan Orhan, “ Bugün çok güzel bir olay yaşadık. Sosyal medyadan videoları izledim. Emirhan’ın sesi duymasıyla dedesiyle birlikte bir takım caba sarf etmişler. Cevat amca yetişmiş hemen kediyi kurtarmış. Bu bizi çok duygulandırdı. Bu tip duyarlılıklar herkes tarafından bilinmesi gerekli. Erzurum çok soğuk ve hayvanların yardıma muhtaç olduğu zamanlardayız. Bizlerde belediye olarak sürekli bu tarz çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşımızın da bu duyarlılığı bizi çok mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde minik bir kedi hayata tutundu” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ