Dayısı için evlat nöbetine katılan Barış Dost: “PKK 13-14 yaşındaki çocukları öldürttü”

Muş’ta çocuklarının PKK terör örgütü tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak nöbet tutan ailelerin sayısı 34’e yükseldi. Dayısı için evlat nöbetine katılan Barış Dost, PKK terör örgütünün d

Asayiş 27.04.2022 13:12:48 0
Dayısı için evlat nöbetine katılan Barış Dost: “PKK 13-14 yaşındaki çocukları öldürttü”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.04.2022 13:12

Muş’ta çocuklarının PKK terör örgütü tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak nöbet tutan ailelerin sayısı 34’e yükseldi. Dayısı için evlat nöbetine katılan Barış Dost, PKK terör örgütünün dağda 13-14 yaşındaki çocukları öldürttüğünü söyledi.

HDP Muş İl Başkanlığı önünde 54’üncü haftada eylemlerini sürdüren ailelerin sayısı 34’e çıktı. Parti binası önüne gelen aileler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açarak, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulundu. Nöbete devam eden 32 aileye bir destekte Dost ve Kaya ailelerinden geldi.

“Yılanın başı HDP ve PKK’dır”

54 haftadır eylem yaptıklarını anlatan annelerden Ayten Koçhan, her geçen gün sayılarının arttığını ve bu hafta 34 aileye ulaştıklarını söyledi. Askerlerin operasyonda olduğunu kaydeden Koçhan, “İnşallah çocuklarımızı hayırlısıyla getirir bize teslim ederler. HDP’den, PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Yılanın başı HDP ve PKK’dır. Biz onlardan korkmuyoruz. Evlatlarımızı istiyoruz. Bir evladımız dağda kalana kadar devam edeceğiz. Bütün evlatları bekliyoruz. Oğlum Ersin beni duyuyorsan dön, yolunuz yol değil. Gelin devletimize sığının, gelin devletimize teslim olun. Yeter artık analar babalar yandı. Ciğerimizi yaktılar” dedi.

“PKK’dan kimseye bir hayır gelmez”

30 yıl önce dağa giden dayısı için Muş’taki eyleme yeni katılan Barış Dost ise dayısının dönüp devlete teslim olmasını istedi. PKK’dan kimseye hayır gelmeyeceğini vurgulayan Dost, “PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da neler yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Herkes kendi yuvasına gelsin. Devlet onlara sahip çıkar. Annem rahatsız olduğu için eyleme gelemedi. Senin gelmeni çok istiyoruz, bekliyoruz. Hepsinin bayramda geri dönmelerini istiyorum. Onlar gelip teslim olmayana kadar eyleme devam edeceğiz. Sesimizi buradan duymasını istiyoruz. Dönmek isteyenler var ama bir türlü dönemiyorlar. Yeter ki bize ulaşsınlar, ‘bizi buradan kurtarın’ desinler. Biz her şeyi yapmaya hazırız. Dayım sağ mı, ölü mü? O da belli değil” ifadelerini kullandı.

PKK terör örgütünün dağda 13-14 yaşındaki çocukları öldürttüğünü kaydeden Dost, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunu herkes biliyor, görüyor. Geldiler Doğu’da güçlerinin yettikleri insanlardan para topladılar, güçlerinin yetmediklerinden alamadılar. Bu güzel bir şey değil. Haraç toplayan bir örgüt insanlara yardımcı olamaz. Bunu da herkes böyle bilsin. Allah’a şükür şu anda öyle bir sıkıntımız yok hepsi gittiler.”

“Oğlumu kandırıp götürdüler”

Eyleme oğlu Muhammet Ali Kaya için ilk kez katılan anne Aynur Kaya ise “Oğlumu 14 yaşında kaçırdılar. Oğlumu kandırıp götürdüler. Sabah evden çıktı bir daha dönmedi. Oğlum seni bekliyorum, senin için bu eyleme katıldım. Oğlum gel artık teslim ol” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ