Bitlis’te 1 terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirildi

Bitlis merkeze bağlı kırsalda gerçekleştirilen Eren-11 operasyonunda 1 terörist silahıyla beraber etkisiz hale getirildi.

Asayiş 14.06.2021 16:11:25 0
Bitlis’te 1 terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.06.2021 16:11

Bitlis merkeze bağlı kırsalda gerçekleştirilen Eren-11 operasyonunda 1 terörist silahıyla beraber etkisiz hale getirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı unsurlarınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Bitlis’in merkez ilçesi Aşağı Balcılar köyü kırsalında J-SİHA tarafından bir grup bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığından yakın hava desteği talebinde bulunulmuş, tespit edilen BTÖ mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla Balcılar köyü kırsalında Hava Kuvvetleri unsurları tarafından yakın hava desteği icra edilmiştir. Yakın hava desteği icra edilen bölgeye JÖH ve komando unsurlarının katılımı ile Eren-11 Şehit Uzmanda Jandarma VI Kademeli Çavuş Eyup Fidan 2021-70 Operasyonu icra edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda,1 BTÖ mensubu (erkek) silahı ile birlikte ölü ele geçirilmiştir. 1 adet avcı boy çukuru, sığınak ve erzak deposu içerisinde 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 94 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 28 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet el bombası, 5 adet M-16 piyade tüfeği fişeği şarjörü, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 15 metre elektrik kablosu, 5 adet EYP düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış elektronik ateşleme anahtarı, 10 adet fünye ve çok miktarda yaşam ve gıda maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerden delil niteliği taşıyanlar Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile muhafaza altına alınmıştır. Diğer malzemeler ise yerinde imha edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir” denildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ