Bingöl kırsalında M-16, Kanas, roketatar ve çok miktarda mühimmat ele geçirildi

Asayiş 6.04.2017 11:35:06 0
Bingöl kırsalında M-16, Kanas, roketatar ve çok miktarda mühimmat ele geçirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.04.2017 11:35
Bingöl’de terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonda Yedisu ilçesi kırsalında M-16, Kanas, roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl’ün Kığı İlçesinde konuşlu 2’nci Jandarma Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından Yedisu ilçesi kırsalında ‘Şehit Jandarma Astsubay Çavuşu Metin Kıldiş -17’ operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda kayalıklar arasına gizlenmiş vaziyette, 1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov (Kanas) keskin nişancı tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Dargunov keskin nişancı tüfeği dürbünü, 6 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 3 adet RPG-7 roketatar anti-tank mühimmatı, 3 adet RPG-7 roketatar anti-personel mühimmatı, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, 85 adet Dragunov keskin nişancı mühimmatı, 96 adet M-16 piyade tüfeği mühimmatı ele geçirildi.

Genç ilçesindeki giriş çıkış yasağı kaldırıldı
Öte yandan Valilik, 4 Nisan’da Genç ilçesi Güneyinde bazı bölgelere giriş çıkışları yasaklamıştı. Yeni bir açıklama yayınlayan Valilik, bugün itibariyle bölgedeki yasağın kalktığını bildirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Genç ilçesi Dikpınar, Gerçekli, Döşekkaya, Üçgül, Kavaklı, Dedebağ ve Gözertepe köyleri ile Demirboğa, Karataş, Çekmece, Araklı, Yeniler, Ekinli, Güllüce ve Bayramlı Mahalleri arasında kalan bölgede operasyonel faaliyet planlanmıştır. Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 11/C maddesi gereğince belirtilen bölgelerde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 04.04.2017 Salı günü saat 23.00’dan itibaren geçerli olmak üzere duyurulan yasaklama kararı, 6 Nisan 2017 Perşembe günü saat 10:00 itibaren kaldırılmıştır.Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ