Aleyna Ağgül’ün ölümüne Iğdır Barosundan tepki: "Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız"

Iğdır’da Gökhan Argın (42) tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen ve intihar eden 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün ölümüne ilişkin Iğdır Barosu basın açıklaması yaptı.

Asayiş 4.10.2021 15:03:44 0
Aleyna Ağgül’ün ölümüne Iğdır Barosundan tepki: "Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2021 15:03

Iğdır’da Gökhan Argın (42) tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen ve intihar eden 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün ölümüne ilişkin Iğdır Barosu basın açıklaması yaptı.

Iğdır’da Gökhan Argın (42) tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen ve yaşamını yitiren 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün ölümüne ilişkin tepkiler devam ediyor. Aleyna Ağgül’ün ölümü ve şüpheli Gökhan Argın’ın serbest bırakılması ile beraber yaptığı basın açıklamasına tepki gösteren baro şu açıklamada bulundu:

“Geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün şüpheli bir şekilde intihar ettiği haberini tüm kamuoyu gibi biz de üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Biz hukukun temel ilkelerinden olan masumiyet karinesini ihlal etmemek için uğraşırken 18 yaşındaki Aleyna’nın ölmeden önce bıraktığı notta ismine yer verdiği 43 yaşındaki şüpheli dün yüzü dahi kızarmadan Aleyna’yı hedef alan bir basın açıklaması yaptı. Günlerdir bu olaya sessiz kalanlar ise bu şahsın kendisini aklama çabasını ve açıklamalarını manşet manşet paylaştı. Biz bu olayın birkaç gün süren bir duyarlılıktan sonra örtbas edilmesini, hayatı sona eren bir kadının daha suçlu olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz. Her kadın cinayeti ya da şiddet vakasından sonra toplum olarak meseleye birkaç gün duyarlılık gösterip sonrasında unutarak yaşamaya devam ettiğimizi sanıyoruz. Ama her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vakasında örseleniyor, toplumsal travma altında bu şiddetten zarar görüyoruz. Biz tüm sorumlulara sesleniyoruz: Devlet kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve tüm şüpheli kadın ölümlerini aydınlatmakla görevlidir. Devletimizi taahhüt ettiği tüm bu görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz. Açıkça ve yüksek sesle yeter artık diyoruz. 18 yaşında hayatı sona eren Aleyna Ağgül kardeşimiz için çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak sürecin sonuna dek takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ