Ağrı'da 'özürlü sağlık raporu' operasyonu

Ağrı merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminden yararlanmak için devlet hastanesi bilgi sistemlerine sızarak usulsüz ‘özürlü sağlık raporu’ düzenledikleri tespit edilen kişilere yönelik yapılan op

Asayiş 25.10.2017 20:35:13 0
Ağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.10.2017 20:35

Ağrı merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminden yararlanmak için devlet hastanesi bilgi sistemlerine sızarak usulsüz ‘özürlü sağlık raporu’ düzenledikleri tespit edilen kişilere yönelik yapılan operasyonlarda 8 şüpheli yakalandı.


Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda heyet raporu vermeye yetkili devlet hastanesinin bilgi sistemlerine sızarak, usulsüz ‘özürlü sağlık kurulu raporu’ düzenledikleri tespit edilen bir grup şüphelinin bulunduğu tespit edildi. KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda çalışma yapıldı.


Organize bir şekilde çalışan şüpheli şahısların, usulsüz ‘özürlü sağlık kurulu’ raporuna ihtiyaç duyan şahısları belirleyerek, bu tür şahıslara para karşılığı gerek tamamen sahte olarak hazırlanmış gerekse ilgili Devlet Hastanesi’nin bilgi sistemleri yetkisiz kişilerin şifreleriyle sızarak ‘özürlü sağlık kurulu’ raporlarındaki puanları yükselttiklerinin anlaşılması üzerine şüpheliler hakkında 5 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda 3 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
Operasyonlarda T.A, E.İ, C.G, M.Ö, M.D, Ö.A, S.Ş ve Ö.A isimli 8 şahıs şüpheli şahıs gözaltına alındı. Polis, 91 kişinin ifadesine başvurdu. Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda, suça konu bol miktarda usulsüz düzenlenmiş ‘özürlü sağlık kurulu raporu ile bu usulsüz heyet raporları ile ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) indirimli olarak alınmış toplam 40 yüksek modelli otomobil ele geçirildi.


Aynı operasyon kapsamında, 6 bin 800 heyet raporu ile devletin değişik imkânlarından faydalanan diğer şüpheli şahısların tespiti ve yakalaması ve ÖTV indirimi ile alınmış diğer otomobillerin muhafaza altına alma çalışmaları devam ettiği açıklandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ