Arin Gölü’nde flamingoların görsel şöleni

Arin Gölü’nde flamingoların görsel şöleni

Genel 29.08.2022 10:58:14 0
Arin Gölü’nde flamingoların görsel şöleni
Tarih: 29.08.2022 10:58 Güncelleme: 29.08.2022 10:58
Bitlis’in Adilcevaz ilçe sınırlarındaki Arin Gölü’nde konaklayan flamingolar (allı turnalar) görsel şölen sunuyor.
Adilcevaz ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Arin Gölü, göç sırasında her yıl olduğu gibi bu dönemlerde de flamingoların uğrak yeri haline geldi. Havadan çekilen görüntülerde, Arin Gölü üzerinde adeta dans ederek görsel şov yapan flamingolar, kuş ve doğa fotoğrafçılarının da ilgi odağı haline geliyor. İran’dan göç ederek Van Gölü’ne gelen flamingolar, Van’ın Erçek Gölü’nde ve Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü’nde de yoğun bir şekilde görülüyor. Arin Gölü’nün sığ alanlarında konaklayan ve beslenen flamingolar, bu yıl ördeklerle birlikte paylaştıkları Arin Gölü’nde yine kartpostallık görüntüler oluşturuyor.
Kuş gözlemcileri ve doğa fotoğrafçıları da flamingoların Arin Gölü’nü renklendirdikleri eşsiz görüntüleri görmek ve fotoğraflamak için bölgeye akın ediyor. Doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu, flamingoların Arin Gölü’nde oluşturduğu eşsiz manzaraya hayran kaldıklarını söyledi. Şerefoğlu, "Arin Gölü’nün güneyinde Van Gölü, kuzeyinde Süphan Dağı, bu eşsiz manzara karşısında her sene gelen flamingoları burada ağırlıyoruz. Küçük bir göl olmasına rağmen inanılmaz bir kuş cenneti. Turkuaz rengindeki gölün en önemli misafirlerinden biri flamingolardır. Burada onları ürkütmemek için çok iyi makinelerle ve droneler ile görüntü almaya çalıştık. Çok güzel manzaralar oluştu, çok güzel görüntüler. Van Gölü, Arin Gölü ve Süphan Dağı’nın eşsiz güzelliklerini görüyoruz. Herkesi buraya davet ediyoruz, gelsinler ama kuşlarımızı ürkütmeden bu eşsiz güzellikleri görsünler" dedi.
Gezgin Gürsel Hilmi Koç ise "Adilcevaz ilçesinde Arin Gölü kenarındayız. Çok güzel bir gölümüz var. Burada flamingolar ve çeşit çeşit kuşlar var. Ama en güzeli flamingolar. Onları izliyoruz, fotoğraflarını çekiyoruz. Tabi bunun yanında da Süphan Dağı’nın eteğinde, Van Gölü’nün kenarında nefis bir göl. Herkesi buraya gelip bu güzellikleri izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ