Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor

Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor

Genel 7.08.2023 16:11:14 0
Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor
Tarih: 07.08.2023 16:11 Güncelleme: 07.08.2023 16:11
Malatya’nın Arguvan ilçesinde ‘Vefa yaşlı evde bakım projesi’ ile birlikte kendi bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken 120 vatandaşa hizmet veriliyor.
Arguvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 2021 yılında 30 hane ile başlattığı ‘Vefa Yaşlı Evde Bakım Projesi’ kapsamında kişisel bakımlarıyla temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken 65 yaş üstü yaşlı, özel gereksinimli ve kendi öz bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken 120 vatandaşa hizmet veriliyor.
Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Arguvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şengül Uşen, Vefa Projesine 2021 yılında başladıklarını belirterek, “Muhtaçlığı tespit edilen bunun yanı sıra yaşlı, engelli ve hasta olup bakacak kimsesi olmayan bakıma muhtaç vatandaşlarımız için bu projeyi hayata geçirdik. İlçe nüfusunun çoğunluğunun yaşlı olması nedeniyle 30 aile ile başladığımız projede şu an 120 aileye ulaştık” dedi.
Projede 7 personel ile birlikte kaymakamlığım temin ettiği temizlik malzemeleri ile hanelerde temizlik yapıldığını da belirten Uşen, “Hane halkından her hangi bir talep olmadan, silme- süpürme, toz alma, yemek pişirme, banyo yaptırma, saç-sakal tıraşı, kişisel temizlik ve tırnak kesimi, mutfak temizliği, bulaşıkların yıkanması, banyo temizliği, oda temizliği, yaşlı ve engellilerin yatak temizliği ve nevresim değişimi, çamaşır yıkama, ütü, cam silme, perde yıkama, alışveriş, hane önü temizliği gibi talep edilen hizmetleri vatandaşımızın istekleri doğrultusunda 15 günde bir gerçekleştiriyoruz. Yaşlılarımızın hayır dualarını alıyoruz. Çocuklarından olumlu geri dönüşler oluyor bu da bizleri oldukça mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Akören Mahallesinde yaşayan Ali Rıza Aslan ise bedensel engelli olduğu için bir takım ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, “Kaymakamlığımızdan gelen arkadaşlar sağ olsunlar evimde istediğim her işi yapıyorlar. Daha önce evim yıkıldığı için şu an konteynerde kalıyorum, evimi 15 günde bir temizliyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ