Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor

Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor

Genel 7.08.2023 16:11:14 0
Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor
Tarih: 07.08.2023 16:11 Güncelleme: 07.08.2023 16:11
Malatya’nın Arguvan ilçesinde ‘Vefa yaşlı evde bakım projesi’ ile birlikte kendi bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken 120 vatandaşa hizmet veriliyor.
Arguvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 2021 yılında 30 hane ile başlattığı ‘Vefa Yaşlı Evde Bakım Projesi’ kapsamında kişisel bakımlarıyla temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken 65 yaş üstü yaşlı, özel gereksinimli ve kendi öz bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken 120 vatandaşa hizmet veriliyor.
Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Arguvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şengül Uşen, Vefa Projesine 2021 yılında başladıklarını belirterek, “Muhtaçlığı tespit edilen bunun yanı sıra yaşlı, engelli ve hasta olup bakacak kimsesi olmayan bakıma muhtaç vatandaşlarımız için bu projeyi hayata geçirdik. İlçe nüfusunun çoğunluğunun yaşlı olması nedeniyle 30 aile ile başladığımız projede şu an 120 aileye ulaştık” dedi.
Projede 7 personel ile birlikte kaymakamlığım temin ettiği temizlik malzemeleri ile hanelerde temizlik yapıldığını da belirten Uşen, “Hane halkından her hangi bir talep olmadan, silme- süpürme, toz alma, yemek pişirme, banyo yaptırma, saç-sakal tıraşı, kişisel temizlik ve tırnak kesimi, mutfak temizliği, bulaşıkların yıkanması, banyo temizliği, oda temizliği, yaşlı ve engellilerin yatak temizliği ve nevresim değişimi, çamaşır yıkama, ütü, cam silme, perde yıkama, alışveriş, hane önü temizliği gibi talep edilen hizmetleri vatandaşımızın istekleri doğrultusunda 15 günde bir gerçekleştiriyoruz. Yaşlılarımızın hayır dualarını alıyoruz. Çocuklarından olumlu geri dönüşler oluyor bu da bizleri oldukça mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Akören Mahallesinde yaşayan Ali Rıza Aslan ise bedensel engelli olduğu için bir takım ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, “Kaymakamlığımızdan gelen arkadaşlar sağ olsunlar evimde istediğim her işi yapıyorlar. Daha önce evim yıkıldığı için şu an konteynerde kalıyorum, evimi 15 günde bir temizliyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ