Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor

Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor

Genel 7.08.2023 16:11:14 0
Arguvan’da ‘Vefa projesi’ ile yüzler gülüyor
Tarih: 07.08.2023 16:11 Güncelleme: 07.08.2023 16:11
Malatya’nın Arguvan ilçesinde ‘Vefa yaşlı evde bakım projesi’ ile birlikte kendi bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken 120 vatandaşa hizmet veriliyor.
Arguvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 2021 yılında 30 hane ile başlattığı ‘Vefa Yaşlı Evde Bakım Projesi’ kapsamında kişisel bakımlarıyla temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken 65 yaş üstü yaşlı, özel gereksinimli ve kendi öz bakımlarını yerine getirmekte zorluk çeken 120 vatandaşa hizmet veriliyor.
Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Arguvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şengül Uşen, Vefa Projesine 2021 yılında başladıklarını belirterek, “Muhtaçlığı tespit edilen bunun yanı sıra yaşlı, engelli ve hasta olup bakacak kimsesi olmayan bakıma muhtaç vatandaşlarımız için bu projeyi hayata geçirdik. İlçe nüfusunun çoğunluğunun yaşlı olması nedeniyle 30 aile ile başladığımız projede şu an 120 aileye ulaştık” dedi.
Projede 7 personel ile birlikte kaymakamlığım temin ettiği temizlik malzemeleri ile hanelerde temizlik yapıldığını da belirten Uşen, “Hane halkından her hangi bir talep olmadan, silme- süpürme, toz alma, yemek pişirme, banyo yaptırma, saç-sakal tıraşı, kişisel temizlik ve tırnak kesimi, mutfak temizliği, bulaşıkların yıkanması, banyo temizliği, oda temizliği, yaşlı ve engellilerin yatak temizliği ve nevresim değişimi, çamaşır yıkama, ütü, cam silme, perde yıkama, alışveriş, hane önü temizliği gibi talep edilen hizmetleri vatandaşımızın istekleri doğrultusunda 15 günde bir gerçekleştiriyoruz. Yaşlılarımızın hayır dualarını alıyoruz. Çocuklarından olumlu geri dönüşler oluyor bu da bizleri oldukça mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Akören Mahallesinde yaşayan Ali Rıza Aslan ise bedensel engelli olduğu için bir takım ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, “Kaymakamlığımızdan gelen arkadaşlar sağ olsunlar evimde istediğim her işi yapıyorlar. Daha önce evim yıkıldığı için şu an konteynerde kalıyorum, evimi 15 günde bir temizliyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ