Ardahanlı: “Sosyal medya dine ve dindarlara saldırı platformu haline getirilmemelidir”

Ardahanlı: “Sosyal medya dine ve dindarlara saldırı platformu haline getirilmemelidir”

Genel 28.07.2022 11:25:19 0
Ardahanlı: “Sosyal medya dine ve dindarlara saldırı platformu haline getirilmemelidir”
Tarih: 28.07.2022 11:25 Güncelleme: 28.07.2022 11:25
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Erzurum Şube Başkanı Nurullah Ardahanlı, son günlerde sosyal medya üzerinden çeşitli bahanelerle sürekli dini değerlere ve dindar insanlara saldırıların arttığına dikkat çekerek “Sosyal medya, çeşitli basın yayın kuruluşları ve bazı siyasilerin sürekli dini değerlere ve dindar insanlara saldırması bizleri endişelendirmektedir” dedi.
“Türkiye 84 milyon vatandaşımızın yaşadığı geniş bir coğrafyaya sahip çoğunluğu Müslüman olmakla beraber çok kültürlü bir ülkedir” diyen Ardahanlı açıklamasında şunları kaydetti;
“Ülkemiz aynı zamanda ümmet coğrafyasının da göz bebeğidir. Tarih boyunca ülkemiz üzerinde bir çok oyun oynandığı gibi günümüzde de maalesef bu oyunlar bitmemiştir. Bir süre önce dini değerlere aykırı davranışlar özellikle sosyal medya üzerinden servis edilerek kaos ortamı oluşturulmaya çalışılırken son günlerde de çeşitli bahanelerle dinimize, dini değerlere ve dindar insanlara karşı yoğun bir saldırı dilinin kullanılmasının tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Güzel dinimize ve dini değerlerimize karşı saldırı dilini kullananları iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Dini ve dindar insanları itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Bu güzel ülke hepimizin. Küçük bahanelerle ülkemizde kaos çıkarmak, bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere kesinlikle fırsat vermeyelim. Hepimiz nezaket dilini, kardeşlik hukukunu koruyalım. Bu ülke gezi olaylarını gördü. 28 Şubat’ı, 15 Temmuz’u gördü. Hepimize düşen aklı selim ile hareket etmektir. Birliğimizi beraberliğimizi korumaktır. Bize kimse dışarıdan bahar getirmez, demokrasi, özgürlük getirmez.”
Ardahanlı, “Türlü bahanelerle güzel dinimize, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, din görevlilerimize ve dindar insanlarımıza yönelik karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında dinimizin bize öğrettiği güzel üsluptan taviz vermeden ve haksızlık karşısında susmadan dinimizi ve dini değerlerimizi savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ