Ardahan Arıcılar Birliği’nden tüketicilere ucuz bal uyarısı

Ardahan Arıcılar Birliği’nden tüketicilere ucuz bal uyarısı

Ekonomi 18.09.2024 11:16:19 0
Ardahan Arıcılar Birliği’nden tüketicilere ucuz bal uyarısı
Tarih: 18.09.2024 11:16 Güncelleme: 18.09.2024 11:16
Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, "Her yıl sahte ballar piyasaya sürülerek vatandaşlara yediriliyor" dedi.
Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, sahte ballara karşı vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olmasını isteyerek, "Bazı insanlar haksız para kazanmak uğruna hilelere başvurmaktadır. Bu her üründe olduğu gibi balda da var. Tüketici hiç bir zaman aldanmasın" dedi.
2024 yılı bal fiyatlarını belirlemek için arıcılarla bir araya gelip maliyetleri hesaplayarak en uygun fiyatı belirlediklerini söyleyen Evliyaoğlu, "Fiyatları belirlerken yıllık maliyetleri baz aldık. Fiyatlarımız, normal ballarda 700 TL olarak belirlenirken, marka tescilli ballarda ise bu rakam 1000 TL olarak belirlendi. Ancak bu bölge Kafkas arısı koruma alanı olduğu için sadece Artvin ve Ardahanlı arıcılar bu bölgeyi kullanabiliyor ve birbirlerine gidip gelebiliyorlar. Artvinli arıcılar bal sezonunda Ardahan’da bulunarak Ardahan balı diye bal fiyatını 350 TL’den satışını yaptıklarını tespit edince biz de müdahale ettik. Çünkü fiyat hesaplaması yaparken maliyetleri hesapladık ve bunun sonucunda fiyatı belirledik" diye konuştu.
Ardahan’da bal satışı yapan bazı marketlerde bal adı altına ucuza satılan ürünlerin doğal olmadığına da değinen Başkan Evliyaoğlu tüketicilere bu konuda uyarılarda bulundu.
Evliyaoğlu, "Tüketicilerimize önerimiz, direkt arıcıya ulaşarak ballarını arıcılardan alsınlar. Bazı marketlerde bal adı altına ucuza satılan ürünlerin satıldığını görüyoruz. Maalesef resmen glikoz şurubu getirilip arıya verilerek elde edilen ballardır. Çünkü maliyetler belli ve ucuz satılan ballarda hile olduğu belli. Bizler de üretici olarak fiyatların düşük olmasını isteriz ama maliyetler belli. Bu konuda tüketicilerimize bal alırken marketlerden değil de üreticilerden almaları konusunda tavsiyede bulunuyoruz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ