Araştırma Hastanesine yeni birimler kazandırıldı

Araştırma Hastanesine yeni birimler kazandırıldı

Sağlık 3.07.2025 16:01:35 0
Araştırma Hastanesine yeni birimler kazandırıldı
Tarih: 03.07.2025 16:01 Güncelleme: 03.07.2025 16:01
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak amacıyla önemli açılışlar gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen programlarda; Acil Servise yeni bir alan kazandırıldı, vezne sayısı artırılarak hastaların işlemleri kolaylaştırıldı ve Kadın Doğum Servisine bağlı olarak kurulan Gebe Okulunun açılışı yapıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu’na programlarda; Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erol Akpınar, Genel Sekreter Doç. Dr. Ufuk Okkay ile başhekim yardımcıları, bölüm başkanları, birim yöneticileri ve çok sayıda doktor eşlik etti.
Acil Serviste "Mavi Alan" Dönemi Başladı
Bölgenin en kapsamlı sağlık kurumlarından biri olan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, gelişen ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla yeni birimleri devreye almaya devam ediyor. Bu kapsamda, Acil Servis bünyesine "Mavi Alan" adı verilen yeni bir bölüm kazandırıldı. Mevcutta yeşil, sarı ve kırmızı alanlar ile hizmet veren Acil Servis, bu yeni alanla birlikte kapasitesini ve etkinliğini artırmış oldu.
Acil serviste bulunan yatak kapasitesini 12 yatak ile yüzde 50 artırarak hizmet verecek olan Mavi Alanın, hem acil servisteki yoğunluğu azaltması hem de kritik vakalara daha sağlıklı ve hızlı müdahale edilmesini sağlaması bekleniyor. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, sağlık hizmetlerinde niteliğin artırılmasının en öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek: "Üniversite hastanemiz, yalnızca Erzurum’a değil, bölgeye ve çevre ülkelere de hizmet veren büyük bir tedavi merkezidir. Bu sorumluluğun farkındayız. Acil servisteki bu yeni düzenleme ile hem daha hızlı müdahale hem de daha güvenli bir hizmet ortamı oluşturuyoruz. Mavi Alan, hizmet kalitemizi yukarıya taşıyan önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.
Vatandaşların İşlemleri Artık Daha Kolay
Rektör Hacımüftüoğlu, program kapsamında yeniden düzenlenen vezne alanını da ziyaret etti. Hastanenin 1. katında yer alan ve daha önce 3 adet vezne ile hizmet verilen alan, yapılan çalışmalar sonucunda 8 vezneye çıkarılarak hastaların ödeme işlemlerinde yaşadığı bekleme süresi ortadan kaldırıldı. Rektör Hacımüftüoğlu, yeni düzenleme ile sadece işlem sürecinin hızlandırılmadığını, aynı zamanda yoğun bakım ünitesi önünde oluşan kalabalıkların da önüne geçildiğini ve tanzim edilen kantin ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacakları bir alanında oluşturulduğunu belirtti.
"Hizmet alan herkesin memnuniyetini artırmak için çalışıyoruz. Bu düzenleme, hem hasta hem de hasta yakınlarının konforunu önceleyen bir yaklaşımın ürünüdür. Kalite odaklı her adım, bizler için son derece kıymetlidir" diyen Hacımüftüoğlu, vatandaş odaklı hizmet anlayışından taviz vermeden çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.
Gebe Okulu Hizmete Açıldı
Açılış programının son bölümünde ise Kadın Doğum Servisi bünyesinde hizmet verecek olan "Gebe Okulu"nun açılışı yapıldı. Gebe Okulu, hamilelik sürecinde anne adaylarını bilinçlendirmek, normal doğumu teşvik etmek ve doğum sonrası anne-bebek bağını güçlendirmek amacıyla kuruldu.
Üniversite olarak topluma katkı sunan sağlık projelerine her zaman destek verdiklerini ifade eden Rektör Hacımüftüoğlu: "Sağlıklı nesillerin temeli, bilinçli annelerden geçer. Gebe Okulu ile annelerin hem psikolojik hem de fizyolojik olarak doğuma hazırlanmalarını amaçlıyoruz. Bu tür uygulamaların toplumsal sağlık açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Başhekim Yardımcısına Ziyaret
Rektör Hacımüftüoğlu, açılış programı kapsamında Başhekim Yardımcılığı görevine yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Ozan Kuduban’ı da ziyaret ederek, kendisine yeni görevinde başarılar diledi. Kurum içi dayanışma ve liyakate dayalı görev dağılımının sağlık kurumlarının başarısını doğrudan etkilediğini vurgulayan Rektör Hacımüftüoğlu, birlikte çalışma kültürünün hastaneye değer katacağını belirtti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ