Aras EDAŞ’ı protesto ettiler

Aras EDAŞ’ı protesto ettiler

Genel 12.07.2024 09:29:31 0
Aras EDAŞ’ı protesto ettiler
Tarih: 12.07.2024 09:29 Güncelleme: 12.07.2024 09:29
Türkiye Patnoslular Platformu, ilçede yaşanan enerji kesintilerini protesto etti.
Aras EDAŞ’ın ilçe binası önünde toplanan Türkiye Patnoslular Platformu üyeleri ellerindeki pankartlarla yaşanan enerji kesintilerine tepki gösterdi, şirketin uygulamalarına basın açıklamasıyla tepki koydu.
Yapılan basın açıklamasında ilçenin son günlerde elektriksiz bırakılarak bu uzay çağında karanlığa mahkum edildiğini belirtilerek, “Bu çağda bu zulüm kabul edilmezdir. İhmal edilmiş olan alt ve üst yapı yatırımlarının biran önce yapılmasını istiyoruz. Sayısı git gide azalan biz göç etmemiş olanlar da çaresiz kalıp göç etmek istemiyoruz. İfade etmek istiyoruz ki; Patnos’ta yaklaşık 50 bin elektrik abonesi olduğu gerçeğini idrak edememiş olacak ki bunca aboneyi, bunlara bağlı yaşayan çoluğu çocuğu mağdur etmekten çekinmeyen bir şirket var. Asılı bir çamaşır ipinin bile kopmayacağı kadar zayıf bir rüzgar ile ilkel ve çarpık hâldeki tellerin kopması ya da kötü hava koşulları gibi gerekçelerin ardına saklanan şirket ve şirketin işbirliği içinde olduğu mekanizmalar kentimizi günlerce elektriksiz bırakıyor. Öğrenciler ders çalışamıyor. Elektrik ile çalışanlar paydos etmek zorunda kalıyor. Solunum cihazına bağlı hastalarımız ölüyor” denildi.
Patnos’taki yıllık ortalama elektrik kesintisinin Türkiye ortalamasının 3 katı olmasını kabul etmediklerini dile getiren Platform üyeleri, “Bu husus yağmurla, çamurla, karla, rüzgarla açıklanamaz. Memleketimizin iklimi bellidir, yetkililer önlem almalıdır. Bir diğer husus; Elektrikler kesildiği gibi müşteri hizmetleri hattı telefonu bant kaydına emanet ediyor. Derdimizi anlatacak, meselenin sebebini öğrenecek muhatap bulamıyoruz. Bu kurum her ay yüklü miktarda fatura gönderip borçlandırdığı bizlere toplasanız senede 3 gün elektrik vermediği gibi, biz açıklama yapmayı da çok görüyor. Hastaların mağduriyetinden, esnafların paydos etmesine, çocukların ders çalışamamasından, beyaz eşyaların motor yakmasına kadar bu kurumun sebep olduğu maddî kayıpların yanı sıra telafi edilemez manevi kayıpları protesto ediyor ve kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: aras edaş’ı protesto ettiler
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ