Aranan Teröristler Lice'de Ölü Ele Geçirildi: Kırmızı ve Gri Listede Yer Alan İki BTÖ Militanı Etkisiz Hale Getirildi!

Terörle mücadelede kesin darbe: Diyarbakır'da aranan biri kırmızı kategoride, diğeri gri kategoride iki terörist etkisiz hale getirildi.

Asayiş 17.09.2024 09:13:00 0
Aranan Teröristler Lice
Tarih: 17.09.2024 09:15

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA, OPERASYON DETAYLARINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonla, Kırmızı liste kategorisinde aranan Hebun Piro Amed kod adlı terörist Zırav Taş ve Gri liste kategorisinde aranan Botan kod adlı terörist Fehmi Başkurt öldürüldü. Açıklamada iki teröristin de Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) önemli isimleri olduğu belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE

Operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, Lice ilçesi kırsalında "GÜRZ-14" kod adıyla yürütülen operasyon sürecinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları'nın da görev aldığı, çatışmalar esnasında iki teröristin silahları ile beraber etkisiz hale getirildiğine dikkat çekildi.

TERÖRİSTLERİN GEÇMİŞTEKİ EYLEMLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ali Yerlikaya'nın açıklamasında, söz konusu teröristlerin daha önce birçok şehitlik ve yaralanma eylemine karıştıkları bilgisi paylaşıldı. Teröristlerin 6 ayrı eyleme katıldıkları, bu eylemler arasında sivil vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırılar olduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin operasyonları sırasında gerçekleştirilen patlayıcı düzeneklerle çok sayıda can kaybına ve yaralanmaya neden oldukları belirlendi.

KAHRAMAN GÜVENLİK KORUCULARINA ŞİFALAR

Operasyon sırasında yaralanan güvenlik korucularına da acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, operasyonda görev alan tüm güvenlik unsurlarını tebrik etti. Yerlikaya, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğinin altını çizdi.