Arabulucular Derneği’nde Turan Çınar güven tazeledi

Arabulucular Derneği’nde Turan Çınar güven tazeledi

Genel 15.12.2024 11:37:44 0
Arabulucular Derneği’nde Turan Çınar güven tazeledi
Tarih: 15.12.2024 11:37 Güncelleme: 15.12.2024 11:37
Erzurum Arabulucular Derneği 4. Olağan Kongresinde Turan Çınar, güven tazeledi
Erzurum Barosu Konferans Salonu’nda yapılan seçime tek aday olarak giren Erzurum Arabulucular Derneği Başkanı Avukat Turan Çınar, 4. Olağan Kongresinde mevcut üyelerin seçimi ile dördüncü kez Erzurum Arabulucular Dernek Başkanlığına seçildi.
Vatandaş bilinçlendi, çözüm Arabuluculukta
Olağan Kongrede teşekkür konuşması yapan Erzurum Arabulucular Dernek Başkanı Avukat Turan Çınar, adliyede iş yükünün azalmasının en önemli ölçütünün, adliyeye gelinmeden işlerin çözebileceği kurumun hizmet vermesi olduğuna değindi.
Başkan Çınar, ‘’Şu anda Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye genelinde Arabuluculuktan 6 milyon iş dosyası gelmiş, bunun 4 milyonu anlaşma ile sonuçlanmış, bu da demek ki mahkemelerde 4 milyon dosya ile iş yükü azaltılmış, bu da Arabuluculukta sevindirici bir gelişme oldu. Erzurum’da arabuluculuk hizmetini vatandaşımızın hizmetine sunduk. Şu anda da başarılı bir şekilde uygulanıyor. Şunu ifade etmek istiyorum, Arabuluculukta uyuşmazlıklar bir ayda çözüme kavuşturuluyor, ticari davalarda ise iki ayda, çözüme kavuşuyor. Yargı sistemimizde üç yıl yerel mahkeme ,üç yıl istinaf mahkemesi, üç yıl Yargıtay olmak üzere davaların çözümü 9 yılı buluyor. Gecikmiş adalet adalet değildir. Bu itibarla bu adalet sisteminin başka uyuşmazlık çözüm yolunun en güzel yolu Arabulucukla çözüme kavuşturulması ile böylelikle mahkemelerde iş yükü daha azalacaktır. Vatandaşlarımız arabuluculuğun ne işe yaradığını ! artık öğrendi. Arabulucuya gitmeden direk mahkemede dava edemiyorsunuz. Arabulucuya gitmeden iş davaları, ticari, kira uyuşmazlıkları, komşuluk davaları da uyuşmazlıklarda arabuluculuğa giderek çözümleniyor.
’Arabulucular, tarafsız ve bağımsız olmalıdır’
Vatandaşımız adliye hizmet binasında Arabuluculuk Merkezi’ne giderek hazır form dilekçesini doldurarak bilgisayar üzerinden Erzurum’daki mevcut görev yapan 150 Arabulucudan bir Arabulucuya gönderilerek işlem başlamış oluyor. Arabuluculukta aynı hakemlik gibi bağımsız, tarafsız, objektif kurallarına göre, çalışan her iki tarafa da eşit uzaklıkta olan, sır saklayan, gizlilik ilkesi olan bir kurumdur. Türkiye’de Arabuluculuktan memnunuz. Bu da vatandaşımızın bilinçlendiğini gösteriyor. Son 9’ncu Yargı Paketinde 20 yılını dolduran avukatların sınavsız arabulucu olacak maddesi konuldu, biz hem yazılı ve mülakata tabii tutulurduk, mülakattan sonra Bakanlık bizi arabuluculuk listesine kaydediyordu. 20 yılını dolduran avukatların sınavsız arabulucu olabilmeleri için 84 saatlik eğitimi almaları şartı ön görülüyor.
Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre, bugüne kadar 6 milyon dosyadan 4 milyonu anlaşma ile sonuçlandırılmış bu da fevkalade güzel bir rakamla sonuçlandırılmıştır. Hakim sayısı, ne kadar mahkeme sayısı artarsa artsın arkadan çığ gibi iş yükü geliyor, mahkemelerin iş gücünü azaltmakta fayda var. Bu sistem dünyada çok fazla uygulanan Türkiye’de ilk defa bu kadar başarıya ulaşan bir sistem oldu’’ diye konuştu.
Turan Çınar Başkanlığı’nda Yönetim Kurulunda ise Avukat Mahmut Dursun, Zühal Önalan Asiltürk, Esra Yılmaz, Bilge Mutlu görev alacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ