Tarih: 12.07.2024 09:06

Antik Mizah Rüzgarı Yeniden: 'Bizans Oyunları' Ekranlarda!

Facebook Twitter Linked-in

BEKLENEN FİLM BİZANS OYUNLARI: TELEVİZYON EKRANLARINDA!

Türk sinemasında komedi rüzgarları estiren "Bizans Oyunları: Geym Of Bizans" filmi beyaz perdeden sonra, şimdi de televizyon ekranlarındaki yerini alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşıyor. Komedinin detaylarına dair merak edilenleri bir araya getiriyoruz. Filmin konusu, oyuncu kadrosu ve çekim yerleri gibi pek çok bilgiyi bu haberimizde bulabilirsiniz.

KONUSU: ESKI TARIHTEN MODERN MIZAHA YOLCULUK

Eğlence dolu "Bizans Oyunları" filminin merkezinde, Kral ve Kraliçe'nin başında bulunduğu andan itibaren güçlü Bizans krallığının absürd mizahı ve Güney Amerika'dan Anadolu'ya göç ederek yerleşen ve Türklerle harmanlanan Maya halkı arasında geçen sıradışı mücadeleler yer almaktadır. Maya halkının, soyunu iyileştirmek isteyen ve bu uğurda Maya kadınlarını kaçırıp zindana atmayı planlayan Bizanslılara karşı verdikleri zorlu mücadele, film boyunca hem gülümsetiyor hem düşündürüyor. Yönetmen koltuğunda Gani Müjde'nin oturduğu bu film, 1999 yapımı Kahpe Bizans'tan sonra Müjde'nin sinemada yönetmen olarak yer aldığı ilk çalışma olma özelliğini taşıyor.

OYUNCULAR VE EKİP: GÖRKEMLİ KADRO

Bu yıl içinde çok konuşulan "Bizans Oyunları: Geym Of Bizans" filmi, oldukça dikkat çekici bir oyuncu kadrosuna sahip. Temelleri tecrübeli yönetmen ve senarist Gani Müjde tarafından atılan projede, Gürkan Uygun, Tolgahan Sayışman, Gonca Vuslateri gibi sevilen oyuncular başrolleri paylaşırken, Ünal Yeter, Murat Dalkılıç ve Tuvana Türkay da onlara eşlik ediyor. Bu starlarla birlikte, Nazmi Kırık, Altuğ Yücel, Ebru Aykaç ve diğer yetenekli oyuncular filmde önemli roller üstleniyorlar.

ÇEKİM YERLERİ: İSTANBUL VE BULGARİSTAN'DA HAZIRLANAN MENZİL

Filmin çekimleri Türkiye ve Bulgaristan arasında gerçekleştirilmiş. İstanbul'un tarihi atmosferini arka plana alan sahneler, film için oluşturulan özel yapım mekanlarda hayat bulmuş. Ayrıca, Bulgaristan'da kurulan setler, film için özellikle tasarlanan sahnelerin gerçekçi ve etkileyici olmasını sağlamış.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —