Antalya Büyükşehir İtfaiyesi 62 vatandaşı enkaz altından çıkarttı

Antalya Büyükşehir İtfaiyesi 62 vatandaşı enkaz altından çıkarttı

Genel 8.02.2023 20:39:24 0
Antalya Büyükşehir İtfaiyesi 62 vatandaşı enkaz altından çıkarttı
Tarih: 08.02.2023 20:39 Güncelleme: 08.02.2023 20:39
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Deprem bölgesinde bulunan itfaiye ekiplerimiz şu ana kadar 62 canı enkaz altından çıkartarak kurtardı. Çocuklarımız canla başla çalışıyor. 13 milyon insanımız bu afetten etkilendi. Hatay’da 400 kişilik çadır kent kurduk. 400 ailemizi orada konaklatıyoruz” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından depremzedeler için başlattığı yardım seferberliği sürüyor. Cam Piramit’te oluşturulan Afet Yardım Merkezi, Antalyalı vatandaşların akınına uğruyor. Yardıma gelen vatandaşlar, Afet Merkezi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından karşılanarak, görevlilere yönlendiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cam Piramit’te oluşturulan Afet Yardım Merkezini ziyaret ederek, toplanan yardımlar hakkında bilgi aldı.

"Hatay’da 400 kişilik çadır kent kurduk"
Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Böcek, “13 milyon insanımız bu afetten etkilendi. Sayı her geçen gün artıyor. Süreçle ilgili tüm beklentimiz göçük altında kalanların kurtarılmasıdır. Biz haberi alır almaz kriz masamızı oluşturduk. 333 uzman personelimizle beraber 125 araç, bu araçlar içerisinde başta itfaiye araçlarımız olmak üzere iş makineleri ve ambulanslar olmak üzere bütün araçlarımızı seferber ederek deprem bölgesine gönderdik. 12 jeneratör gönderdik. 32’si tır olmak üzere toplam 50 araç yardım gönderdik. Hatay’da 400 kişilik çadır kent kurduk. 400 ailemizi orada konaklatıyoruz. Orada çok soğuk var. Birisi sabit olmak üzere 70 bin kişiye yemek ikramı yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra 3 ambulansımızı, 20 yataklı sağlık destek tırımızı bugün oraya yolcu ettik. Yurdumuzda dünyanın en büyük depremini yaşadık. 9 saat arayla iki büyük depremi yaşadık. Acımız büyük" dedi.

“Devlet-millet işbirliği ile beraber bu yaraları beraber sarmamız lazım”
Başkan Böcek konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Kurtarılmayı bekleyen binlerce vatandaşımız var. Hep birlikte bu yaraları sarmamız lazım. Biz orada Samandağ’ı 20 dakikada geçtik. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsunlar. Biz yardımlarımızı vatandaşlarımızdan aldığımız gibi orada bulunan canlarımıza ulaştırıyoruz. Yol kenarlarında konvoylar var, valizi ile yola çıkan vatandaşlarımız var. Yardımlarımıza devam edeceğiz. Devlet-millet işbirliği ile beraber bu yaraları beraber sarmamız lazım. Bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.”

“İtfaiye ekiplerimiz 62 canı enkaz altından çıkartarak kurtardı”
Deprem noktasına 5 tır daha göndereceklerini belirten Başkan Böcek, "Sağlık ekiplerimiz orada ama bunun yanında gün geçtikçe orada kurtarılmayı bekleyen hayatlar var. Birlik beraberliğimizi Allah bozmasın. Deprem bölgesinde bulunan itfaiye ekiplerimiz şu ana kadar 62 canı enkaz altından çıkartarak kurtardı. Sayı her dakika artıyor. Çocuklarımız canla başla çalışıyor. 60 çadır daha alacağız ve onları da Kahramanmaraş’a göndereceğiz. Orada kuracağız. Bu da nereden bakarsanız 600 kişi barınacak. Hava çok soğuk, orada montu ve göçük altında kurtulanlar var. Herkes elinden geldiğince çalışıyor. Talep oldukça biz ekip ve her türlü yardımı göndermeye devam edeceğiz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ