Annesiz kalan yavru Arap tavşanlarına polis sahip çıktı

Annesiz kalan yavru Arap tavşanlarına polis sahip çıktı

Van Haberleri 24.06.2022 10:49:00 0
Annesiz kalan yavru Arap tavşanlarına polis sahip çıktı
Tarih: 24.06.2022 10:49 Güncelleme: 24.06.2022 10:49

Van’ın merkez Edremit ilçesinde annesi kuşlar tarafından öldürülen yavru 5 Arap tavşanına polis ekipleri sahip çıktı.
Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arazide annesi kuşlar tarafından öldürülmüş bulunan yavru 5 Arap tavşanı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polis ekiplerinden alınan yavru Arap tavşanları, rehabilitasyonları yapılmak üzere Van YYÜ Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne teslim edildi. Burada görevliler tarafından bakımı yapılan tavşanlar, rehabilitasyon süreleri dolduktan sonra doğaya bırakılacaklar.
Van YYÜ Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Emekli bir polis memuru Edremit ilçesinde annesiz olarak arazide buldu bunları. Daha sonra Doğa Koruma Milli Parklar Van Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak merkezimize getirildiler. Şu anda çok daha küçükler. Genel durumları düzeldi ve normal beslenmeye geçiyoruz. Beslenmeye alıştırdıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Van İl Şubesine teslim ederek habitatlarına kazandırılacak" dedi.

"Nesli tehlike altında olan bir tür"
Aslan, "Arap tavşanları Van’da nadir görülen bir tür. Arap tavşanları kulakları tavşana, arka ekstremiteleri kanguruya, gövdesi de fareye benzediği için her bölgeye göre vatandaş kendine göre küçük kanguru, Arap tavşanı, kır tavşanı, küçük fare, büyük fare gibi isimler anmakta. Bunlar gece faaliyet gösteren hayvanlar olduğu için insanlarla karşılaşması da zor. Yani nadir görünen hayvanlar. Nadir görülmesine rağmen görünme sebeplerinden biri de artık bunların yaşam alanları da daraldı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu gibi kırsal bölgelerde dağlık alanlarda, ovalıklarda görülebilir. Ama bu alanların sayılarının azalmasına bağlı olarak da kırmızı listede ve nesli tehlike altında hayvanlar arasında sayılabilir" diye konuştu.
Arap tavşanı, tavşan gibi kulakları, kanguru gibi arka ayakları, fare gibi gövdesi olan ve koruma altında olan bir türdür. Gece aktif olduğu için pek görülmez ve zıplayarak yürür.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ