Anne Nazlı Sancar: 'DEM siyasiler çocuklarını, çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar'

Anne Nazlı Sancar: 'DEM siyasiler çocuklarını, çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar'

Van Haberleri 23.01.2025 13:58:00 0
Anne Nazlı Sancar:
Tarih: 23.01.2025 13:58 Güncelleme: 23.01.2025 14:13

Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 95’inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, "Kendi çocuklarını Avrupa’ya gönderip yedi dil öğreniyorlar. Bizim fakir fukaraların çocuklarını ise dağlarda, mağaralarda fare gibi çürütüyorlar, ölüme gönderiyorlar" dedi.

Evlatları terör örgütü PKK tarafından farklı tarihlerde dağa kaçırılan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti İl Başkanlığının önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, tek amaçlarının çocuklarına kavuşmak olduğunu belirtti. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, 2012 yılında kızının daha 13 yaşındayken eli kolu bağlanarak kaçırıldığını ifade ederek, “Benim ciğerparemi benim elimden kopardılar, götürdüler, HDP götürdü, PKK’ya verdi. Altı yıldır ben bu katil kapısındayım. Ben hakkım olan sadece Şeyma’mı istiyorum, ciğerparemi istiyorum. HDP’den, PKK’dan hiçbir şey istememişiz. Sadece doğurduğumuz evlatlarımızı istiyoruz” dedi.

HDP milletvekillerinin çocuklarının dağda olmadığına dikkat çeken Sancar, “Kendi çocuklarını niye dağa göndermiyorlar? Kendi çocuklarını niye dağlarda, mağaralarda öldürmek için göndermiyorlar? Bize diyorlar ‘Kürt hakkını savunuyoruz’, bu Kürt hakkını savunmak değil. Ben bir Kürt olarak yıllardır bu katil kapısındayım. Niye gelip bana bir açıklama yapmıyorlar? Gelip bir açıklama yapsınlar. Suçlu olduğu için, katil olduğu için, bebek katili olduğu için gelip bir açıklama yapmıyorlar. Kendi çocuklarını Avrupa’ya gönderip yedi dil öğreniyorlar. Bizim fakir fukaraların çocuklarını ise dağlarda, mağaralarda fare gibi çürütüyorlar, ölüme gönderiyorlar. Bizim çocuklarımızın kalemini kırıp, yerine silah verdiler. Kendi çocuklarını bizim çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar. Bizim çocuklarımızın kanıyla uçak biletini kesiyorlar. Ama Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle hepimiz de evlatlarımıza kavuşacağız. Devletimiz, çocuklarımız için çok büyük bir mücadele veriyor. Biz hakkımız olan evlatlarımızı PKK’ya, DEM Parti’ye bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Oğlu Hamza Salim için eyleme Hakkâri’den katıldığını belirten Zümrüt Salim ise “Ben oğlumu istiyorum, benim çocuğumu versinler. Artık yeter. Oğlum Hamza eğer beni görürsen, duyarsan dön gel. Artık ben bu acıya dayanamıyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ