Anne Nazlı Sancar: 'DEM siyasiler çocuklarını, çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar'

Anne Nazlı Sancar: 'DEM siyasiler çocuklarını, çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar'

Van Haberleri 23.01.2025 13:58:00 0
Anne Nazlı Sancar:
Tarih: 23.01.2025 13:58 Güncelleme: 23.01.2025 14:13

Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 95’inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, "Kendi çocuklarını Avrupa’ya gönderip yedi dil öğreniyorlar. Bizim fakir fukaraların çocuklarını ise dağlarda, mağaralarda fare gibi çürütüyorlar, ölüme gönderiyorlar" dedi.

Evlatları terör örgütü PKK tarafından farklı tarihlerde dağa kaçırılan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti İl Başkanlığının önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, tek amaçlarının çocuklarına kavuşmak olduğunu belirtti. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, 2012 yılında kızının daha 13 yaşındayken eli kolu bağlanarak kaçırıldığını ifade ederek, “Benim ciğerparemi benim elimden kopardılar, götürdüler, HDP götürdü, PKK’ya verdi. Altı yıldır ben bu katil kapısındayım. Ben hakkım olan sadece Şeyma’mı istiyorum, ciğerparemi istiyorum. HDP’den, PKK’dan hiçbir şey istememişiz. Sadece doğurduğumuz evlatlarımızı istiyoruz” dedi.

HDP milletvekillerinin çocuklarının dağda olmadığına dikkat çeken Sancar, “Kendi çocuklarını niye dağa göndermiyorlar? Kendi çocuklarını niye dağlarda, mağaralarda öldürmek için göndermiyorlar? Bize diyorlar ‘Kürt hakkını savunuyoruz’, bu Kürt hakkını savunmak değil. Ben bir Kürt olarak yıllardır bu katil kapısındayım. Niye gelip bana bir açıklama yapmıyorlar? Gelip bir açıklama yapsınlar. Suçlu olduğu için, katil olduğu için, bebek katili olduğu için gelip bir açıklama yapmıyorlar. Kendi çocuklarını Avrupa’ya gönderip yedi dil öğreniyorlar. Bizim fakir fukaraların çocuklarını ise dağlarda, mağaralarda fare gibi çürütüyorlar, ölüme gönderiyorlar. Bizim çocuklarımızın kalemini kırıp, yerine silah verdiler. Kendi çocuklarını bizim çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar. Bizim çocuklarımızın kanıyla uçak biletini kesiyorlar. Ama Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle hepimiz de evlatlarımıza kavuşacağız. Devletimiz, çocuklarımız için çok büyük bir mücadele veriyor. Biz hakkımız olan evlatlarımızı PKK’ya, DEM Parti’ye bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Oğlu Hamza Salim için eyleme Hakkâri’den katıldığını belirten Zümrüt Salim ise “Ben oğlumu istiyorum, benim çocuğumu versinler. Artık yeter. Oğlum Hamza eğer beni görürsen, duyarsan dön gel. Artık ben bu acıya dayanamıyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ