Anne Nazlı Sancar: 'DEM siyasiler çocuklarını, çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar'

Anne Nazlı Sancar: 'DEM siyasiler çocuklarını, çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar'

Van Haberleri 23.01.2025 13:58:00 0
Anne Nazlı Sancar:
Tarih: 23.01.2025 13:58 Güncelleme: 23.01.2025 14:13

Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 95’inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, "Kendi çocuklarını Avrupa’ya gönderip yedi dil öğreniyorlar. Bizim fakir fukaraların çocuklarını ise dağlarda, mağaralarda fare gibi çürütüyorlar, ölüme gönderiyorlar" dedi.

Evlatları terör örgütü PKK tarafından farklı tarihlerde dağa kaçırılan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti İl Başkanlığının önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, tek amaçlarının çocuklarına kavuşmak olduğunu belirtti. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, 2012 yılında kızının daha 13 yaşındayken eli kolu bağlanarak kaçırıldığını ifade ederek, “Benim ciğerparemi benim elimden kopardılar, götürdüler, HDP götürdü, PKK’ya verdi. Altı yıldır ben bu katil kapısındayım. Ben hakkım olan sadece Şeyma’mı istiyorum, ciğerparemi istiyorum. HDP’den, PKK’dan hiçbir şey istememişiz. Sadece doğurduğumuz evlatlarımızı istiyoruz” dedi.

HDP milletvekillerinin çocuklarının dağda olmadığına dikkat çeken Sancar, “Kendi çocuklarını niye dağa göndermiyorlar? Kendi çocuklarını niye dağlarda, mağaralarda öldürmek için göndermiyorlar? Bize diyorlar ‘Kürt hakkını savunuyoruz’, bu Kürt hakkını savunmak değil. Ben bir Kürt olarak yıllardır bu katil kapısındayım. Niye gelip bana bir açıklama yapmıyorlar? Gelip bir açıklama yapsınlar. Suçlu olduğu için, katil olduğu için, bebek katili olduğu için gelip bir açıklama yapmıyorlar. Kendi çocuklarını Avrupa’ya gönderip yedi dil öğreniyorlar. Bizim fakir fukaraların çocuklarını ise dağlarda, mağaralarda fare gibi çürütüyorlar, ölüme gönderiyorlar. Bizim çocuklarımızın kalemini kırıp, yerine silah verdiler. Kendi çocuklarını bizim çocuklarımızın kanıyla okutuyorlar. Bizim çocuklarımızın kanıyla uçak biletini kesiyorlar. Ama Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle hepimiz de evlatlarımıza kavuşacağız. Devletimiz, çocuklarımız için çok büyük bir mücadele veriyor. Biz hakkımız olan evlatlarımızı PKK’ya, DEM Parti’ye bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Oğlu Hamza Salim için eyleme Hakkâri’den katıldığını belirten Zümrüt Salim ise “Ben oğlumu istiyorum, benim çocuğumu versinler. Artık yeter. Oğlum Hamza eğer beni görürsen, duyarsan dön gel. Artık ben bu acıya dayanamıyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ