‘Anadoluyuz biz’ projesiyle Erzurum’u gezdiler

‘Anadoluyuz biz’ projesiyle Erzurum’u gezdiler

Genel 27.07.2022 12:25:32 0
‘Anadoluyuz biz’ projesiyle Erzurum’u gezdiler
Tarih: 27.07.2022 12:25 Güncelleme: 27.07.2022 12:25
Ordulu 40 genç, GSB’nin ‘Anadoluyuz Biz’ projesiyle Erzurum’un konuğu oldu. Ordulu öğrenciler, Dadaşlar Diyarında dolu dolu 5 gün geçirdi. Ordulu gençler Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini karış karış gezdi.
‘Anadoluyuz Biz’ projesi çerçevesinde Ordu’dan gelen öğrenciler, Erzurum’daki tarihi ve turistik mekânları gezme imkânı bulacaklar.
Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Erzurum’un konuğu olan Ordulu gençler, Erzurum GSİM Yurtlarında konaklayarak şehrin tarihi, kültür ve turistik yerleri ile spor tesislerini gezerek, Dadaşlar Diyarını tanıma şansı buldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Şamiloğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz da Ordu’dan gelen gençleri yalnız bırakmadı. Ordu’dan gelen Mehmet Macit ve Yakutiye Gençlik Merkezi’nden Ahmet Efe Ordulu geçlere Erzurum turu yaptırarak şehri tanıma imkanı sağladı.
Sakin kentte şelale coşkusu yaşadılar
Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Erzurum’a gelen ve 40 öğrenciden oluşan grup Erzurum’un turizm yerlerinden biri olan Uzundere’yi ziyaret etti. Dünyanın en yüksek şelalerinden biri olan Tortum Şelalesi ihtişamıyla Ordulu gençleri mest etti.
‘Sakin Kent’ ödüllü Uzundere’de güzel vakitler geçiren Ordulu gençler, cam teras heyecanını da yaşadı. Uzundere Gençlik Merkezi ve esnaf ziyareti de yaşayan Ordulu gençler Uzundere’de unutulmaz anlar yaşadı.
Şehitlik ve Nenehatun kabrini ziyaret
Ordulu Gençler Erzurum gezisinde Abdurrahmangazi Türbesi, Nenehatun Kabrini ziyaret, Şehitlik Ziyareti ve Tabyaları da gezdiler. Öğrenciler Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi gibi tarihi yerleri de gezmeyi ihmal etmedi.
ETÜ Rektörü Çakmak ödüllendirdi
Ordulu gençlerin Erzurum’daki durak yerlerinden biri de Erzurum Teknik Üniversitesi oldu. Gençleri ağırlayan ve kendilerine hediye veren ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, gençleri Erzurum’da öğrenim görmeye de davet etti. Ziyaretten Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de yer aldı.
Bakan Kasapoğlu’na teşekkür ettiler
Ülkemizin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyi ile var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, farklı illerde yaşayan öğrencilerimizin daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması, sosyal barışa, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, kültürel değerlerin yanı sıra ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği ‘Anadoluyuz Biz’ projesi ile Erzurum’u gezen Ordulu öğrenciler, Dadaşlar diyarına hayran kaldı.
Gençler Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na destekleri için teşekkür ederek, “Bakanımız sayesinde gezmediğimiz, görmediğimiz yerleri görüyoruz” şeklinde konuştular.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, ‘Anadoluyuz Biz’ projesi kapmasında Ordu’dan gelen öğrencileri cesaretin, mertliğin ve dürüstlüğün abidesi olan Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ