Amasyalı madencinin aklı enkazdan yüzünü yıkayıp çıkardığı ‘Oruç abla’da kaldı: “Başımızın üstünde yeri var”

Amasyalı madencinin aklı enkazdan yüzünü yıkayıp çıkardığı ‘Oruç abla’da kaldı: “Başımızın üstünde yeri var”

Genel 18.02.2023 10:18:15 0
Amasyalı madencinin aklı enkazdan yüzünü yıkayıp çıkardığı ‘Oruç abla’da kaldı: “Başımızın üstünde yeri var”
Tarih: 18.02.2023 10:18 Güncelleme: 18.02.2023 10:18
Amasyalı madenci Mustafa Keten, Adıyaman’da depremin yıktığı binanın enkazından elleriyle kazarak kurtardığı ‘Oruç’ adlı kadının son durumunu merak ediyor. Çaresizce yardım bekleyen kadının ferahlaması için yüzünü yıkadığı anlarda "Seni Amasya’ya götüreceğim" sözüyle yürekleri ısıtan kahraman madenci ve ailesi köylerindeki evlerinin kapısının her zaman açık olduğunu belirterek, “Başımızın üstünde yeri var” dedi. Onunla telefon görüşmesi yapabilmek için yetkililere ve yakınlarına seslendi.
Amasya’nın Suluova ilçesinde 16 yıldır çalıştığı kömür madenindeki vardiyadan çıkan arkadaşlarıyla birlikte askeri uçakla felaket bölgesine ulaşan evli ve 3 çocuk babası Mustafa Keten, arama-kurtarma faaliyetine katıldığı Adıyaman’da çöken binada 4 gün boyunca molozların arasında boğazına kadar gömülü halde bir kadınla karşılaşmaları üzerine seferber oldukları zorlu çalışmanın 6.5 saat sürdüğünü söyledi. Açtıkları tünelin dar olduğu için diğer arkadaşlarının ilerlemekte güçlük çektiğini vurgulayan 41 yaşındaki Keten, “Arkadaşlarımız giremedi. Zayıf olmam ilk defa burada işe yaradı. Oruç abla benden su istedi. Bu şekilde enkaz altında kalan birine su verilmemesi gerektiğini biliyorduk. Ben de ferahlatmak için yüzüne su sürdüm” diye konuştu.

“Madenciler depremin ilk gününde orada olsalardı daha çok şeyler başarırdık”
Depremde 10 binlerce insan hayatını kaybederken, yüzlerce canının kurtarılmasında seferber olanların arasında yer almanın buruk sevincini yaşayan kahraman madenci, “Madenciler depremin ilk gününde orada olsalardı daha çok şeyler başarırdık. Belki Oruç abla ve diğerleri gibi nice canlara erişebilirdik” şeklinde konuştu.

“Oruç abla ile görüşmeyi çok istiyorum”
Arama-kurtarma çalışmalarının ardından yaşadıkları Kerimoğlu köyüne dönen eşi ve madenci arkadaşlarıyla gurur duyan Aslıhan Keten de “Kurtarılma anını izlerken çok sevindim. Kömür için değil hayat kurtarmak için gittiler oraya. Keşke daha fazla insanımız çıksaydı. Oruç abla ile görüşmeyi çok istiyorum. Buraya gelmesini de arzu ederim. Kapımız açık. Başımızın üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ