Almanya'da ulaşım sektörü çalışanlarından protesto

Almanya genelinde sendikaların çağrısıyla greve giden ulaşım sektörü çalışanları, boş istasyonlarda gösteri düzenledi.

Dünya 27.03.2023 19:47:00 0
Almanya
Tarih: 27.03.2023 19:51 Güncelleme: 27.03.2023 19:47

Almanya'da işçi sendikası Verdi ile demiryolu çalışanları sendikası EVG'nin çağrısıyla 24 saatlik greve giden binlerce çalışan protesto gösterisi düzenlendi. Grev nedeniyle toplu ulaşımın durma noktasına geldiği ülkede turuncu yelekli sektör çalışanları, boş tren istasyonlarında zam talebiyle işverenleri protesto etti. Almanya'nın birçok şehrinde yapılan yürüyüş ve mitinglere on binlerce çalışan katıldı.

Demiryolu çalışanlarının Köln tren garı karşısında düzenledikleri eyleme katılan sendika temsilcisi Mesut Ermayası, salgından dolayı işverenin ilk sene zam yapmadığını, ikinci sene ise yüzde 1 buçuk zam teklifini kabul ettiklerini belirterek, "Bunun üzerine savaş geldi, enflasyon geldi, her şey pahalılaştı. Bizim isteğimiz her işçiye 650 euro zam verilmesi" dedi. Bugün Almanya'nın en büyük grevinin yapıldığını ifade eden Ermayası, "Köln kentinde 2 bin 200 işçimiz var. Bunun 400-450'si Türk işçilerimiz" şeklinde konuştu.

Demiryolu işçisi Mesut Ceviz ise, "Yöneticiler kendisine yüzde 14 zam yapıyor. Bize gelince para yok diyor" ifadelerini kullanırken, Güray Deniz de, "İşverenden hakkımızı talep ediyoruz, inşallah alacağız. En az 650 euro brüt talep ediyoruz" diye konuştu.

Grevin bugün saat 00.00'da sona ermesi bekleniyor. Yaklaşık 2,5 milyon çalışanı temsil eden işçi sendikası Verdi, artan yaşam maliyetleri karşısında maaşların yetersiz kaldığı gerekçesiyle ulaşım sektörü çalışanları için zam talep ediyor. Sendika, çalışanlar için yüzde 10.5 ya da en az 500 euro zam yapılmasını isterken, 230 bin çalışanı temsil eden EVG ise yüzde 12'lik bir artış ya da en az 650 euro zam yapılmasını talep ediyor.

Verdi Sendikası Başkanı Frank Werneke yaptığı açıklamada, mücadelelerinin umursamaz patronlara karşı olduğunu belirterek, "31 yıldır böyle bir grev olmamıştı. Taleplerimiz karşılanmazsa geniş kapsamlı bir mücadele içerisine gireriz, ancak işverenlerin böyle bir riske girmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ