Tarih: 09.07.2024 15:37

Alman medyasında 'Türkiye, Suriye ile barışıyor' paniği

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin dış politikada sorunları ortadan kaldırmaya başladığı yeni dönemde, Suriye ile de ilişkiler normalleşiyor...

2022 yılında Suriye'deki iç savaşla başlayan gerilimden sonra, ilk olarak istihbarat yetkilileri düzeyinde tekrar sağlanan iki ülke arasındaki temas son günlerde güçlendiriliyor.

Bu kapsamda Türkiye adına en üst seviyeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu mesajlar veriliyor.

Suriye-Türkiye görüşmeleri Almanya'yı panikletti

Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Suriye ile olumlu ilişkilerin gelişebileceğini belirten Erdoğan, 3 Temmuz'da Astana'da Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile yaptığı görüşme öncesi ve sonrasında konuya ilişkin olumlu açıklamalarına devam etti.

Türkiye'den Esad'a yönelik bir görüşme daveti olabileceğine yönelik iddialar gündemdeyken Avrupa'dan bu olumlu gelişmelere nifak sokacak adımlar medya düzeyinde başladı.

"Esad'la anlaşırsa SMO ne olacak"

Alman yayın organı Deutsche Welle (DW) konuya ilişkin bir haber hazırlayarak Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Esad muhaliflerine desteğini hatırlattı.

Haberde, olası Türkiye-Suriye görüşmesi ve iyi ilişkilerin gelişmesi durumunda bölgedeki silahlı güç olan Suriye Milli Ordusu'nun ne olacağının merak konusu olduğu belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —