Tarih: 14.09.2024 17:10

Alman Genelevlerinin Yarısı Savaştan Kaçan Ukraynalı Kadınlarla Dolu

Facebook Twitter Linked-in

UKRAYNA SAVAŞI MÜLTECİLERİ FUHUŞA YÖNLENDİRDİ

Alman medyasından Welt'in yaptığı haberde, Almanya'da faaliyet gösteren genelevlerde çalışan kadın ücretli ortaklarının yaklaşık yarısını Ukraynalı mültecilerin oluşturduğu vurgulandı. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla Avrupa'ya göç eden Ukraynalılar arasında, yasal olarak ödenek alma imkanına sahip olmalarına rağmen, başkent Berlin'de cinsel hizmet sağlayarak geçimini sürdüren kadınların sayısının arttığı ifade edildi.

FUHUŞ PAZARI UKRAYNALI MÜLTECİLERLE BÜYÜYOR

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya müdahalesinin ardından, milyonlarca insan sığınacak yer bulmak için Avrupa'ya akın etti. Bu süreçte, pek çok Ukraynalı mülteci Almanya'yı tercih etti. Bazı Ukraynalı mültecilerin ise geçimlerini sağlamak için genelevlerde fuhuş yaparak gelir elde ettikleri belirtildi. Welt gazetesinin raporuna göre, Alman genelevlerinin çalışan listelerinin yarısını şu an Ukraynalılar dolduruyor.

UKRAYNALILAR YASAL DESTEK ALMAKTANSA FUHUŞU TERCİH EDİYOR

Almanya'ya ulaşan Ukraynalı kadınların birçoğunun devlete bağlı ödenek alma hakkına sahip olmalarına rağmen, bu imkanları kullanmak yerine seks işçiliği yapmayı tercih ettikleri bildirildi. Özellikle başkent Berlin'de fuhuş yaparak geçinmeye çalışan Ukraynalı kadınların sayısının dikkat çekici olduğu kaydedildi. Bu durumun, savaşın insani kriz boyutuna işaret ettiğinin altı çizildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —