Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan Skandal Açıklama: 'İsrail'in Gazze'deki Soykırım Eylemine Dair Emare Yok'

Almanya'dan Skandal İsrail Savunması: Gazze'deki Soykırım İddialarını Reddetti

Dünya 14.10.2024 22:37:00 0
Alman Dışişleri Bakanlığı
Tarih: 14.10.2024 22:40

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, tartışma yaratacak bir açıklama ile İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmekten söz etmedi. Alman yetkili, Gazze'deki durumu değerlendirirken skandal ifadeler kullandı.

SOYKIRIM AÇIKLAMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

Berlin'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Fischer, İsrail'in Gazze'de soykırım faaliyeti yürüttüğü iddialarına ilişkin Almanya'nın pozisyonunun değişmediğini söyledi. Bild gazetesinin haberine gönderme yaparak soykırım tanımını dile getirdi ve İsrail'in Gazze'de bu tanıma uyan hareketleri sergilediğine dair herhangi bir kanıt olmadığını savundu.

ALMANYA'DAN İSRAİL'E SİLAH YASAĞI İDDİALARI

Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, İsrail'e uygulanan silah yasağına dair iddiaları yanıtladı ve hiçbir zaman böyle bir yasağın olmadığının altını çizdi. Alman Bild gazetesinin iddialarına göre ise Almanya, silahların soykırım amaçları için kullanılmayacağına dair İsrail'den yazılı güvence talep etti. İsrail güvenceyi verdiğinden Almanya'nın Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'e silah sağlama sözü verdi.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINDA AĞIR BİLANÇO

Gazze'de son duruma bakıldığında, İsrail ordusunun düzenlediği saldırıların vahim sonuçları olduğu görülüyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 10 günde 487 Filistinli hayatını kaybetti, 1831 Filistinli de yaralandı. 7 Ekim 2023 itibarıyla İsrail'in bu bölgeye başlattığı saldırılarda ölenlerin sayısı 42 bin 289'a, yaralananların sayısı ise 98 bin 684'e yükseldi. Bölgede sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında hala binlerce şehit olduğu belirtiliyor ve halkın korunmaya çalıştığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alınması ile sivil altyapı ciddi şekilde tahrip ediliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem