Alman basınında Türk muhalefeti analizi: CHP kendini parçalıyor

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yayınlanan haberde Ümit Özdağ ile yapılan gizli anlaşmanın ortaya çıkmasıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun zarar gördüğü belirtildi.

Politika 25.07.2023 15:38:00 0
Alman basınında Türk muhalefeti analizi: CHP kendini parçalıyor
Tarih: 25.07.2023 15:40 Güncelleme: 25.07.2023 15:38

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yayınlanan haberde Ümit Özdağ ile yapılan gizli anlaşmanın ortaya çıkmasıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun zarar gördüğü ve Ekrem İmamoğlu öncülüğünde yapılan gizli zoom toplantısı ile de altının oyulduğu belirtildi. 

Seçim sonrası krize giren Türkiye muhalefeti dünya basınında...

Son olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli anlaşma yaptığı ortaya çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu skandalı Alman basınında ele alındı.

"CHP kendini parçalıyor"

Frankfurter Allgemeine Zeitung tarafından incelenen muhalefetin son skandalı, "Türk Muhalefet Partisi CHP Kendi Kendini Parçalıyor" başlığı altında Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Millet İttifakı'ndan gelen tepkilerle ele alındı.
Kılıçdaroğlu'nun gizli anlaşması ve sızdırılan zoom toplantısı

Yazıda, Gelecek Partisi'nden gelen "İyi ki kazanamadık.", İyi Partin'den gelen "Bu ülkenin vatandaşlarının umutlarını kendi malınızmış gibi kapalı kapılar ardında satmak ve müttefiklerinizin arkasından siyaset yapmak, ne demokratik ne de etiktir." açıkalamalarına yer verilirken İyi Partili Bilge Yılmaz'ın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasına engel olmadığı için özür dilediği de hatırlatıldı.

Yazıda Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde yapılan gizli zoom toplantısı da hatırlatıldı.

"İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun altını oyuyor"

"Artık İmamoğlu’nun da açıkça Kılıçdaroğlu'nun altını oyduğu görülüyor." ifadelerinin kullanıldığı yazıda yaşanan bu iki skandalın Kemal Kılıçdaroğlu'na ciddi derecede zarar verdiğinin altı çizildi.

CHP'de yapılan son parti meclisi toplantısında yaşananların aktarıldığı yazıda, "İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu, pazar günü yapılan, altmış kişilik parti meclisi toplantısında da birbirlerini eleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, sadece hükümeti eleştiren bir politika izlemeyeceğini ifade ettiği sözleri, seçim yenilgisini kabul etmeyen parti Genel Başkanı'nın, yenilgi nedenlerinin tartışılmasını savuşturmasına yönelikti." ifadelerine yer veridi.

"CHP kaynarken iktidar İstanbul için çalışıyor"

CHP'de yaşananların aktarıldığı yazıda, AK Parti'nin yerel seçim hazırlıklarına da yer verildi.

İktidar ve CHP karşılaştırması yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u CHP'den almak için çalışmalara başladığına dikkat çekiliyor.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ