Aleviler üzerinden oynanacak tek oyun halk oyunlarıdır Emin Çölaşan! Yallah folklor kursuna!

Sözcü adlı gazete olduğu iddia edilen yapının bir tuhaf yazarı Emin Çölaşan, 'Aleviler üzerinden oynanacak oyunlar...' başlıklı skandal bir yazı kaleme aldı.

Genel 12.08.2022 13:55:00 0
Aleviler üzerinden oynanacak tek oyun halk oyunlarıdır Emin Çölaşan! Yallah folklor kursuna!
Tarih: 12.08.2022 13:57

Alevilik ile islam karşıtlığını özdeşleştiren Çölaşan 'örtünme durumu cemevleri dışında hiç yok' diyerek dolaylı yoldan örtünmedikleri için alevileri övdüğünü sandı. bu skandal sözü ile örtünen milyonlarca sünni-alevi insana ise resmen hakaret etti!

Çölaşan yazısında 'bu memleket yakın geçmişte bazı alevi kıyımlarına tanık oldu' diyerek akıllara 'acaba 1934-1938 yılları arasında CHP döneminde gerçekleştirilen Alevi katliamalrından mı söz ediyor' sorusunu getirdi. Fakat şizofrenvari hareketler eden kalemi, aynı yazı içerisinde alevileri kemalist oldukları iddiasıyla övdü. bu durum bir kez daha alkollü iken köşe yazısı yazılmaması gerektiğini gözler önüne serdi.

'Aleviler üzerinden oynanacak oyunlar' diyerek hükümeti hedef alan Çölaşan ve çarpık ideolojisinin, bu ülkede Aleviler üzerinden oynanacak oyunların üç ayak, lorke, tanzara, iç anadolu Alevileri söz konusu olduğunda ise çiftetelli gibi başlıca oyunlar olabileceğini unuttuğu ve oyun merakını ülkeyi 'Alevilik üzerinden karıştırmak' yerine bir folklor kursuna yazılarak gidermesi gerektiği, bahsi geçen yazıyı okuyanların akıllarına getirdi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem