Alanya’da 47 riskli yapı yıkılacak

Alanya’da 47 riskli yapı yıkılacak

Genel 22.02.2023 16:57:01 0
Alanya’da 47 riskli yapı yıkılacak
Tarih: 22.02.2023 16:57 Güncelleme: 22.02.2023 16:57
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçede şuana kadar 47 tane riskli yapı belirlendiğini belirterek, "Bunlardan 9 tanesinin yıkımını planladık, diğerlerinin tahliye süreci devam ediyor. Evler boşaltıldıktan sonra yıkımını gerçekleştireceğiz"dedi.

Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda, ilçeyi her türlü afet durumuna karşı hazırlamak adına kentte faaliyet gösteren inşaat, mimar, jeoloji, makine, elektrik, harita, şehir, jeofizik ve peyzaj mimarları odalarının temsilcileri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Meclis Üyesi Erkan Demirci’nin katılımıyla Afet Koordinasyon Toplantısı düzenledi.

Alanya Belediyesi, ilçede yaşanabilecek afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Hali hazırdaki afet acil durum planları, uzmanlarla yapılan toplantılardan elde edilen öneriler ve karşılıklı fikir alışverişlerinden çıkan sonuçlar doğrultusunda güçlendiriliyor. Alanya’nın geleceğini garanti altına almaya çalıştıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu çerçevede Alanya’da faaliyet gösteren oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla olan görüşmelerini sürdürüyor.
"47 riskli yapı"
Yücel, 11 ili etkileyen büyük bir deprem afeti yaşadıklarını hatırlatarak, " Biz de kentimizde meydana gelebilecek her türlü afetlere karşı hazırlıklı olabilmek, riskli yapılar ve kentsel dönüşümle ilgili gerekli adımların ivedilikle atılması, alınacak tedbir ve gerekli kontrollerin sağlanması üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Hali hazırda yapılmış olan afet planlarımızın daha da üstüne eklemek için değerli meslek odalarımızın da fikirlerini alarak yeni ve daha detaylı bir afet planının ilk adımlarını attık. Amacımız kentimizi olabilecek afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek. İlçede şuana kadar 47 tane riskli yapı belirlendi. Bunun 9 tanesinin yıkımını planladık. Diğerlerinin de tahliye süreci devam ediyor. Evler boşaltıldıktan sonra yıkımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: alanya’da 47 riskli yapı yıkılacak
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ