Aksu, Vakıflar Genel Müdürlüğüne atandı

Aksu, Vakıflar Genel Müdürlüğüne atandı

Politika 3.02.2023 09:05:07 0
Aksu, Vakıflar Genel Müdürlüğüne atandı
Tarih: 03.02.2023 09:05 Güncelleme: 03.02.2023 09:05
Erzincanlı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu Vakıflar Genel Müdürlüğüne atandı. Kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevinde önemli spor yatırımlarına imza atan Sinan Aksu, Vakıflar Genel Müdürlüğü görevini yürüten Burhan Ersoy’un emekli olması üzerine bu göreve atandı.
Vakıflar Genel Müdürü olarak atanan Sinan Aksu 1980 yılında Ankara’da doğdu ve aslen Erzincan Karakayalıdır. Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesini bitiren Aksu, 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında kamudaki meslek hayatına TBMM’de başlayan Aksu, sırasıyla Milletvekili Danışmanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı, Başbakan Müşavirliği ve 20 Şubat 2014 tarihinden itibaren Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
30 Mart 2015 tarihinde GSB Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü olarak atanan Aksu 20.07.2018 tarihine kadar bu görevde bulundu. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü görevini yürütürken gençliğin hizmetindeki projelerde yer alan Aksu, 2016 yılında düzenlenen 1. Hizmetkâr Liderlik Zirvesinde yılın hizmetkâr bürokratı seçildi. 20.07.2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Aksu, Bu görevde bulunduğu süre içerisinde Gençlik Spor Bakanlığının Erzincan’da yaptığı çalışma ve yatırımlarda önemli rol oynadı.
Kamu yararına birçok vakıf ve dernekte mütevelli heyeti başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği yapan Aksu evli ve iki çocuk babasıdır.
Sinan Aksu’nun Vakıflar Genel Müdürü olarak atanması memleketi Erzincan’da sevinçle karşılandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ