Akdeniz'in Feryadı: 'Erciş Emekçileri Enflasyon Canavarının Pençesinde!'

Erciş Belediyesi'nde çalışan işçiler için yapılan düşük ücret teklifine Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz tepki gösterdi.

Van Haberleri 21.03.2024 22:48:00 0
Akdeniz
Tarih: 21.03.2024 22:52 Güncelleme: 22.03.2024 00:11

Sendika Başkanı Fatih Akdeniz'den ücret mücadelesi vurgusu.

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, Erciş Belediyesi emekçilerinin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Erciş Belediyesi ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde beklentilerin karşılanmadığını belirtti. Akdeniz, görüşmelerde emekçi arkadaşların haklı taleplerinin göz önünde bulundurularak, sorunların masada çözülmesi için gayret sarf ettiklerini ifade etti. Ancak, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu'nun 28.000 TL'lik bir teklifle direttiğini ve bu durumun emekçileri enflasyonun altında bir ücretle karşı karşıya bırakacak şekilde etkilediğini söyledi.

DİĞER BELEDİYELERLE KIYASLANAN ÜCRET FARKI ELEŞTİRİSİ

Fatih Akdeniz, aynı il sınırları içerisindeki diğer belediyelerle karşılaştırma yaparak Erciş Belediyesi emekçilerine teklif edilen ücretin diğer belediye çalışanlarına nazaran oldukça düşük olduğunu dile getirdi. Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerde imzalanan sözleşmelerde 32.000 TL ile 37.000 TL arası ücretler belirlendiğini, sosyal haklarda da artışlar yapıldığını hatırlattı. Erciş Belediyesi çalışanlarının da benzer ücret ve sosyal hak artışları talep ettiğini kaydetti.

 

ERCİŞ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ MÜCADELEYE DEVAM EDİLECEĞİ MESAJI

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Akdeniz, konuşmasında Erciş Belediyesi işçilerinin ekonomik olarak zorluk çektiklerini ve Ramazan ayında bu zorlukların daha da arttığını vurguladı. Üyelerinin insana yakışır ücret ve sosyal haklar elde edene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Akdeniz, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekiline tekrar teklifi gözden geçirme çağrısında bulundu. Emekçilerin pandemi süresince tüm zorluklara rağmen görevlerini yapmaya devam ettiğini hatırlattı ve hakları olan insani yaşam koşullarını elde etmek için seslerini duyurma çabalarının süreceğini belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ