Akademik Dev Birliktelik: Van YYÜ ve Karabük Üniversitesi Güçlerini Birleştirdi!

Üniversitelerden büyük iş birliği: Van YYÜ ve Karabük Üniversitesi el sıkıştı.

Van Haberleri 8.08.2024 20:40:00 0
Akademik Dev Birliktelik: Van YYÜ ve Karabük Üniversitesi Güçlerini Birleştirdi!
Tarih: 08.08.2024 20:46

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık imzaladıkları 3 protokol ile iki üniversitenin güçlerini birleştirdi.

AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROTKOLÜ İMZALANDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi, akademik iş birliği alanında önemli bir adım attı. İki üniversite arasında imzalanan üç farklı protokol, eğitim ve araştırma konularında iş birliğini derinleştirmeyi amaçlıyor. İmza töreni, her iki üniversitenin rektörlerinin katılımıyla gerçekleşti.

REKTÖRLERDEN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Prof. Dr. Hamdullah Şevli, törende yaptığı açıklamada, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi ve imzalanan protokollerin kapsamından bahsetti. Sosyal bilimler festivalleri ve Sağlık Festivali gibi organizasyonlarda iş birliği ve katılımın ön plana çıktığını ifade etti. Prof. Dr. Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin Kasım ayında gerçekleştirilecek Sağlık Festivali'ne katılım göstereceğini ve gerekli desteği sağlayacaklarının altını çizdi.

Prof. Dr. Fatih Kırışık da Karabük Üniversitesi'nin sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanında iş birliği protokolleri yapmayı amaçladıklarını belirtti. Özellikle Sağlık Bilimleri Festivali'nde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ortak çalışmalara imza atmayı umduğunu sözlerine ekledi.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA İŞ BİRLİĞİNİN ANAHTARI

İmzalanan protokollerin kapsamı geniş bir akademik iş birliğini içeriyor. Lisans öncesi, lisans, yüksek lisans eğitim iş birliklerinden, bilimsel ve teknolojik araştırma projelerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Ayrıca, iki üniversite, TÜBİTAK ve uluslararası projeler için ortak çalışmalarda bulunmayı hedefliyor.

SAĞLIKFEST VE SOSYALFEST NEDİR?

Bu protokoller, Sağlıkfest ve Sosyalfest gibi festival organizasyonları üzerinde de iş birliği yapılmasını içeriyor. Sağlıkfest; sağlık alanındaki yenilikçi modeller ve çözümler geliştirmeye odaklanırken, Sosyalfest ise sosyal bilimler alanında gençlerin ve bilim insanlarının gücünü birleştirerek yenilikçi sosyal modeller geliştirme amacını taşıyor. İki festival de çeşitli paydaş ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşiyor.

PROTOKOLÜN UYGULANMASI VE GEÇERLİLİĞİ

İmzalanan protokoller, her iki üniversite arasında gerçekleştirilecek iş birliği ve ortak projeler için gerekli olan hukuki ve idari düzenlemelere zemin oluşturuyor. Detaylar, rektörlükler ve ilgili bölümler arasında yapılacak ayrıntılı görüşmelerle netleştirilecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi