Atatürk Üniversitesinin yeni dönem hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde akademik personele yönelik oryantasyon programı düzenlendi.
Fakülte dekanları, meslek yüksekokul müdürleri, bölüm program başkanları ve lisans ile ön lisans danışmanlarının katıldığı program kapsamında yeni dönem öncesinde Araştırma Üniversitesi İzleme ve Değerlendirme Ofisi yürütücülüğünde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Kurumsal İletişim Direktörü Prof. Dr. Besim Yıldırım, Öğrenci Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fuat Karabulut ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Metin Saygılı’nın sunum yaptığı programın moderatörlüğünü Araştırma Üniversitesi İzleme ve Değerlendirme Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erol Üzan yaptı.
Atatürk Üniversitesinin amaç ve hedeflerini, araştırma imkanlarını, akademik personele ilişkin idari ve mali süreçlerini, bilgi sistemlerini, üniversitenin sosyal, kültürel, spor ve sağlık imkanlarının ve akademik personelin destek alabilecekleri birimlere ilişkin bilgilerin paylaşıldığı program, yeni dönemde yapılması planlanan çalışmaların değerlendirilmesiyle devam etti.
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ve ilk defa danışmanlık yapacak olan akademisyenlerin rahat ve etkili şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duydukları bilgilerin verilmesi amacıyla düzenlenen programda; üniversitenin eğitim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı misyonlarına yönelik atılan adımlardan bahsedildi. Kayıt işlemlerinden ders içeriklerine, sınav puanlamalarından akademik takvime, genel sınıf ve disiplin kurallarından akademisyen-öğrenci ilişkilerine kadar birçok alana yönelik bilgilendirmelerin yapıldığı program, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Rektör Çomaklı: “Her Akademik Dönem Öncesinde Uyum Programları Düzenliyoruz”
Yeni akademik döneme başlamadan önce, öğrencilerin adaptasyon süreçlerini hızlandırmak için akademik personelin bilgilendirilmesi amacıyla oryantasyon programı düzenlediklerini ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Oryantasyon eğitimi, geniş bir perspektiften bakıldığı zaman alışma sürecinin en sağlıklı yönetim şeklidir. Eğitime yeni başlayacak öğrenciler, kendilerini hiç tanımadığı bir ortamda ve alışık olmadığı bir süreçte bulabilir. Onlara yardımcı olunmadığı zaman bu yalnızlık, daha da büyüyerek kişilerin içine kapanmasına sebebiyet verir. Kafalarına takılan konuları sormaya çekindikleri için yanlış bir hamle yapabilirler. Bu nedenle, her akademik dönemin başında hem öğrencilerimize hem de akademik personelimize yönelik uyum programı düzenliyoruz. Böylece aramıza yeni katılan arkadaşlarımız sorunsuz bir şekilde sisteme dâhil oluyorlar” dedi.
Öğrencilerle iletişim ve bilgi paylaşımının akademik başarının temelini oluşturduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı, yeni dönemin hem akademik ve idari personel hem de öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulundu.