Akademik izleme ve değerlendirme toplantısı

Akademik izleme ve değerlendirme toplantısı

Genel 8.12.2023 14:13:05 0
Akademik izleme ve değerlendirme toplantısı
Tarih: 08.12.2023 14:13 Güncelleme: 08.12.2023 14:13
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesindeki 2023 Yılı Akademik İzleme ve Değerlendirme Toplantılarında, birim yöneticileri ve akademisyenlerle bir araya gelen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, başkanlık yaptığı toplantılarda birimlerin 2022 yılı akademik performanslarını dinledi.
Sabah Spor Bilimleri Fakültesi, öğleden sonra ise Oltu Uygulamalı Bilimler Fakültesi yöneticileri, birimlerinde yapılan çalışmalar hakkında Rektör Çomaklı ve yönetim ekibine sunumlar gerçekleştirdi.
Araştırma Üniversitesi performans göstergeleri, kültürel dönüşüm çalışmaları, akademik performans sonuçlarının değerlendirilmesi ve TÜBİTAK yetkinlik analizi şeklinde 4 başlık halinde gerçekleşirken, sunumlarda birimlerin gelişme ve performansları da izleniyor.
Toplantılarda ortaya çıkarılan veriler doğrultusunda başarılı bulunan yerleri ve geliştirilmesi gereken yönlerin tespit edileceğini belirten Rektör Çomaklı, birimlerde yapılan çalışmaların geri dönüşlerinin alındığını aktardı.
Atatürk Üniversitesinin ihtiyacı olan gelişmelerde Ar-Ge boyutu, öğrenci odaklı faaliyetler ve toplumsal katkı anlamında akademisyenlerin ortaya koyduğu çalışmaların değerine vurgu yapan Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Sadece istatiksel olarak değil, sizlerin gönüllerine hitap ederek üst düzeyde nasıl çalışmalar ortaya koyarız onun çabası içerisindeyiz. Üniversitemizin tüm birimlerinde görev yapan akademik personelimizin nitelik ve nicelik açısından ortaya koyduğu ve koyacakları proje, yayın ve diğer tüm çalışmalar bizim için büyük önem arz ediyor. Bizler ancak bu çalışmalarla dünya üniversiteleriyle yarışır hale gelebiliriz. Devletimizin ve Yükseköğretim Kurulumuzun (YÖK) üniversitelerden önemli beklentileri var. Bizler de vatanına milletine hizmet etme çabasında olan bilim insanları olarak bu beklentilere cevap vermek adına elimizden geleni yapmalıyız. Bu noktada üniversite ve yönetim olarak tüm birimlerimizle sizlerin yanınızdayız. Birlikteliğimiz üniversitemize güç katacaktır” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ