AK Parti'nin Bitlis Belediye Başkan adayı belli oldu

Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri için adaylık süreci devam ediyor. AK Parti’nin doğuda kazandığı sayılı belediyelerden olan Bitlis’te kimin aday olacağı merak konusuydu. Alınan bilgiye göre belediye başkan adayı kesinleşti.

Van Haberleri 6.01.2024 19:09:00 0
AK Parti
Tarih: 06.01.2024 19:12

Yerel seçim için aday belirleme sürecine günler kala kulisler hareketlendi. AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adaylarının yanında Bitlis’te de kimin aday olacağı merak konusu olmuştu. Kulislerden alınan güçlü söylentilere göre aday olacak isim belirlendi.

Birçok aday adayının olduğu Bitlis’te mevcut Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yeniden AK Parti’nin adayı olarak seçildi.

Adaylığa ilişkin resmi açıklamanın yarın yapılması bekleniyor. Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Tanğlay, Bitlis’i tekrar kazanmak için yarışacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın açıklayacak
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Haliç Kongre Merkezi’nde adayların bir kısmını açıklayacak. İlk etapta 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak olan Erdoğan, geri kalanını ise 15 Ocak’taki programda duyuracak. Ayrıca, ilçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak’tan sonra belli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın adaylarını duyuracağı iller şöyle:

“İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Mardin, Muğla, Samsun ve Ordu Büyükşehir belediyeleri ile Giresun, Elazığ, Artvin, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Bayburt.”

AK Parti tarafından aday gösterilecek isimlerin dün itibariyle aranarak adaylıklarının tebliğ edildiği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: Parti' Bitlis Belediye Başkan adayı belli
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem