AK Parti'li Kayhan Türkmenoğlu'ndan Van'ın Geleceğini Şekillendiren Büyük Adımlar!

Basın ile sabah kahvaltısında bir araya gelen AK parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu özellikle şehir hastanesi başta olmak üzere ilçelerdeki hastaneler ile Van'da sağlıkta bir dönüşüm yaşanacağının altı çizdi.

Van Haberleri 8.08.2024 13:53:00 0
AK Parti
Tarih: 08.08.2024 14:25 Güncelleme: 08.08.2024 14:35

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Van'da bir kahvaltı programında bir araya geldi. Milletvekili, Van iline yönelik yatırımlar ve projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

VAN İÇİN BÜYÜK ADIMLAR VE YENİ PROJELER

Milletvekili Türkmenoğlu, kahvaltı programında Van'ın sosyo-ekonomik yapısını güçlendirmeyi amaçlayan projeler hakkında detayları paylaştı. Türkmenoğlu, 14 Mayıs 2023'teki genel seçimler sonrasında tekrar milletvekili olarak seçilmesine ve AK Parti Van İl Başkanlığı döneminde edindiği deneyimlere vurgu yaptı. İldeki eksiklikleri giderip yeni projeleri hayata geçirebilmek adına meclis ve bakanlıklarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

VAN'A YAPILAN VE YAPILACAK YATIRIMLAR

Milletvekili, şu anda 6 göletin bulunduğu Van'da 2024 ve 2025 yılları arasında 12 yeni gölet inşasının planlandığını söyledi. Ayrıca, Van'a 800 yataklı büyük bir şehir hastanesi kazandırılacak olmasının yanı sıra, bölgede birden fazla hastane yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Van Kalesi ve eski Van şehrinin tarihî mirasını koruma çalışmalarına ek olarak, İpekyolu ilçesinin Van Gölü ile daha iyi bir bağlantıya kavuşturulacağı bilgisini verdi.

VAN'DA PETROL ARAMA ÇALIŞMALARI VE TURİZM ATAĞI

Van'da petrol arama çalışmalarının Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından başlatıldığını, Van Gölü'nü korumaya yönelik adımların atıldığını ve İnci Kefali'nin korunarak uluslararası piyasalarda yer alacağını müjdelerken, bölgenin ticaretinin ve sanayisinin canlanması için İran ile yoğun diplomasi trafiği yürütüldüğünün altını çizdi. İlerleyen süreçte de projeler üretmeye devam edeceklerini duyurdu.

VAN'IN KÜLTÜREL MİRASI VE YASAL DÜZENLEMELER

Kültür turizm şehri olma yolunda dev bir adım olarak Van için hazırlanan 100 yıllık master planına ve büyük bir katılımla gerçekleşen Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne dikkat çeken Türkmenoğlu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı boyunca AK Parti'nin 73 yasa tasarısı ve teklifinin yasalaştığını bildirdi. Türkmenoğlu ve diğer milletvekili, parti il başkanı, STK'lar, kamu kurumları temsilcileri ve Vali'ye teşekkür ederek, Van ve Türkiye için hizmetlerine devam etme kararlılığını vurguladı.

TÜRKMENOĞLU'NUN VAN İÇİN BÜYÜK ADIMLARI

Kahvaltı sonrası basın mensuplarına bilgilendirme konuşması yapan Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu şu ifadeleri kullandı; 

"14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimler sonucunda, siz hemşehrilerimizin desteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönem AK Parti Van Milletvekili olarak seçildim. Bildiğiniz gibi 23. Dönem’de de Van ilimizi parlamentoda temsil etme onuruna nail olmuştum. AK Parti Van İl Başkanlığı dönemimde, Van Teşkilatımızı kurumsal bir yapıya kavuşturmak için yoğun bir çaba sarf etmiştim. 

Şimdi ise sizlerin teveccühü ile seçildiğim Van ilimizin sosyo-ekonomik yapısı başta olmak üzere, sağlık ve altyapısına, kültürüne, eğitimine katkı sağlamak amacıyla ilimizde tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermek ve yeni projelerimizi ilimize kazandırmak için mecliste ve bakanlıklarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bildiğiniz gibi, Türkiye’nin en fazla mera ve yaylasına sahip olan ilimizde, su kaynakları büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple başlattığımız gölet ve baraj projeleri hızla devam etmektedir. Şu ana kadar 6 gölet bulunan ilimizde, 2024 ve 2025 yılları arasında 12 yeni gölet daha kazandırmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. 

Van’lı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için mevcut hastanelere ek olarak, 800 yataklı ve 220.000 m² kapalı alana sahip olan Van Şehir Hastanesi’nin yapım sürecini başlattık. Ayrıca İpekyolu Bostaniçi’nde 150 yataklı bir hastane ile Muradiye, Başkale, Bahçesaray ve Gevaş ilçelerimizde hastane yapım çalışmaları devam etmektedir.

Van Kalesi’nin güneyinde yer alan 1000 yıllık eski Van şehrinin tarihimize kazandırılması çalışmalarının yanı sıra, İpekyolu ilçemizi de Van Gölü ile buluşturuyoruz. 

Yine başlatmış olduğumuz petrol arama fizibilite çalışmalarımız sonuçlanmış olup, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Van’da petrol arama sondaj çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. İnşallah yakın zamanda müjdeli haberler vereceğiz. 

Van Gölü’nü koruma altına almanın yanı sıra, gölde bulunan endemik tür İnci Kefali (Van Balığı) artık uluslararası marketlerde konserve olarak yerini alacaktır. 

Van’da ticaretin ve sanayinin canlanması, İran ile olan turizm ve ticaretin daha iyi noktaya gelmesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmekteyiz. Kapıköy’ün transit geçişe açılması, Başkale Gelincik ve Çaldıran Çilli sınır kapılarının faaliyete geçmesi amacıyla, TBMM Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak İran ile yoğun görüşmeler gerçekleştirmekteyiz.

İlimizde sanayinin ve ticaretin canlanması amacıyla İran ile ikili ilişkilerimizi daha iyi noktaya taşımak için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. 

Ulaştırma ve Altyapı, Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Gençlik ve Spor , Milli Eğitim ve diğer bakanlıklarda hizmet kervanı hız kesmeden devam ediyor.

Van’ın hak ettiği gibi üst düzey bir kültür turizm şehri olması için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet ERSOY’un öncülüğünde ilk kez 100 yıllık master planı yapıldı. Buna bağlı olarak bu yıl, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirdik. Van ilimizin sahip olduğu eşsiz medeniyet ve kültür mirasının yaşatılması ve tanıtılması amacıyla düzenlediğimiz bu festival, Van’ın hak ettiği kültürel değere ulaşması yolunda önemli bir adım olmuştur. 

TBMM’de 28. Dönem 2. Yasama Yılını vatandaşlarımıza layık olma gayreti içinde tamamladık. AK Parti olarak bu dönemde, 73 yasa tasarısı ve teklifi kanunlaştırmış bulunuyoruz. 

AK Parti Van Milletvekili olarak, her zaman ulaşılabilir milletvekili olma hedefimizi, bize ulaşan hemşehrilerimizle kurduğumuz irtibatlarla gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de şehrime ve ülkeme hizmet etme yolunda aynı gayret ve inançla çalışmalarımı sürdüreceğimi bildirir, çalışmalarımızda bizimle birlikte yol yürüyen AK Parti Van Milletvekilimiz Sayın Burhan Kayatürk’e, AK Parti Van İl Başkanımız Sayın Emre Güray’a, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanlarına, Van şehrimize heyecan katan Valimiz Sayın Ozan Balcı ‘ya şükranlarımı sunarım."

Kaynak: Van Postası Gazetesi