AK Parti’den VASKİ Genel Kurulu’na Su Tarifesinde İndirim Önergesi

Yılda 2 kez yapılan ve dün başlayan VASKİ Genel Kurul Toplantısının ikinci gününde AK Parti Meclis Grubu tarafından su fiyatlarında indirim yapılması önergesi verildi.

Van Haberleri 21.05.2024 17:03:00 0
AK Parti’den VASKİ Genel Kurulu’na Su Tarifesinde İndirim Önergesi
Tarih: 21.05.2024 17:19 Güncelleme: 21.05.2024 17:39

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile yapılan ve dün başlayan VASKİ Genel toplantısı bugün de devam etti.

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Van Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda devam eden genel kurul toplantısının ikinci gününde Havva Duran, Yunus Emre Müküs, Dursun Özgül, Vural Ayvaz, Abdullah Arvas, Abdulmecit Aladağ, Zülfikar Arapoğlu ve Nasır Sinoğlu'ndan oluşan AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu iki önerge verdi. 

Birinci önergede su fiyatlarının düşük ilçelerin tarifeleri esas alınarak eşitlenmesi istenirken, ikcin önegede ise su fiyatlarında yüzde 25 indirim yapılması isteniyor.

AK Parti Grubunun verdiği önergeler Genel Kurul Üyelerinin oy birliği ile Tarife Komisyonu’na sevk edildi. Tarife Komisyonu önergeler doğrultusunda yapacağı teknik çalışma sonucunda hazırlayacağı raporu 24 Mayıs 2024 Cuma gününe kadar tamlayacak.

13 İLÇENİN SU TARİFESİNİN DÜŞÜK TARİFELİ İLÇELERE GÖRE EŞİTLENMESİ

AK Parti Meclis Grubunun su tarifesinin eşitlenmesi ile ilgili önergesinde şu ifadelere yer verildi; 

“Genel kurul gündemini incelediğimizde 12. maddede 9 ilçeye yapılan indirimden kaynaklı tarife farkının iptal edilerek 13 ilçeye de aynı tarifenin uygulanmasının karara bağlanması maddesi bulunmaktadır.

Bu maddeye göre İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş ilçelerinin su fiyatlarının anılan 9 ilçeye göre daha yüksek olduğu anlaşılmaktadır.

9 ilçenin tarifesinin merkez 4 ilçe seviyesine çıkartılması toplum tarafından tepki ile karşılanacağından, merkez 4 ilçenin fiyatının 9 ilçe seviyesine indirilmesini öneriyoruz.

AK PARTİ grubumuz adına verdiğimiz önergenin genel kurul gündemine alınmasını ve önergemizde belirttiğimiz indirimlerin su tarifesinde uygulanması için oylanarak kabul edilmesini istiyoruz.”

 

13 İLÇEDEKİ SU FİYATLARINDA YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILMASI

AK Parti Meclis Grubunun su fiyatlarında en düşük ilçe tarifesine göre yapılacak eşitlemeden sonraki rakam üzerinden yüzde 25 oranında indirim yapılması ile ilgili önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Şehrimizde ikamet eden vatandaşlarımızın bizzat taleplerinde ve sıkça sosyal medya hesaplarında su tutarlarının çok yüksek geldiği şikâyetleri mevcuttur.

9 ilçeye göre indirilerek eşitlenecek olan ve 13 ilçede uygulanan su fiyatlarında %25 oranında indirim yapılmasını öneriyoruz.

AK PARTİ grubumuz adına verdiğimiz önergenin genel kurul gündemine alınmasını ve oylanarak kabul edilmesini istiyoruz.”
 

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem