Tarih: 13.08.2024 15:36

AK Parti Meclis Grubundan Van Üniversite Arası Deniz Ulaşımı Teklifi!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Meclis Grubu, Edremit Marina ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasında deniz ulaşımı yapılması için bir önerge verdi. 

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu dün gerçekleşti. Meclisin dünkü oturumunda AK Parti Meclis Grubu'nun önergesi de gündeme geldi.

ÖNERGE ULAŞIM KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ

Önerge, Büyükşehir Belediye Meclisince incelenmek üzere Ulaştırma Komisyonuna gönderildi. Komisyon, Edremit ile Van YYÜ arasında planlanan deniz ulaşımının gerçekleşmesi için gereken incelemeleri yaparak rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor, meclisin ilerleyen günlerde yapılacak oturumunda görüşülmek üzere sunulacak ve ardından oylanacak.

VAN YYÜ ARASINDA ALTERNATİF ULAŞIM YOLU GEREKLİLİĞİ

AK Parti'nin meclis grubu, önerge metninde Van'ın mevcut ulaşım sorunlarına dikkat çekti ve Edremit ile YYÜ arasında düşük maliyetli bir ulaşım imkânı olarak Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde mevcut olan deniz otobüsleri ile deniz yolunun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ DENİZ ULAŞIMINA EVET DİYECEK Mİ?

Komisyonun ve meclisin işleyiş sürecine dair daha fazla bilgi edinmek isteyen vatandaşlar için sürecin nasıl ilerleyeceği, önergenin kabulü halinde ne gibi adımlar atılacağı ve deniz ulaşımının ne zaman hayata geçirileceği gibi soruların cevapları önümüzdeki günlerde netleşecek. Önergeyle ilgili gelişmeler, Van Büyükşehir Belediye Meclisinin gelecek kararları doğrultusunda şekillenecek.

AK PARTİ MECLİS GRUBUNUN DENİZ ULAŞIMI YAPILMASI ÖNERGESİ

Havva Duran'ın başkanlığında Vural Ayvaz, Abdullah Arvas, Dursun Özgül, M. Nasır Sinoğlu, Zülfikar Arapoğlu, Abdulmacit Aladağ, Yunus Emre Müküs'ten oluşan AK Parti Meclis Grubu verdiği önergede şu ifadeler yer aldı;

"Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Meclis Başkanlığına

Meclis Toplantı Gündemini incelediğimizde Van’ın ulaşımını rahatlatacak yeni adımların atılması hususunda gündem maddesinin olmadığını gördük. Bu nedenle önergemizin gündeme alınmasını ve deniz ulaşımı başlatılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz

Hem şehirlerarası ulaşım güzergâhı olan, aynı zamanda şehir içi ulaşımın önemli güzergâhı durumundaki İpekyolu Caddesi, Van Küçük Sanayi Sitesi Organize Sanayi Bölgesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi gibi önemli nüfus hareketliliği sağlayan kümelenmelere de hizmet vermektedir. Özellikle Van’da yaşanan depremden sonra yapılan deprem konutları nedeniyle Edremit ilçesinde büyük nüfus yoğunluğu oluşmuş durumda.

Tüm bunları düşündüğümüzde İpekyolu Caddesi üzerinden sağlanan ulaşım yükü kapasitesinin çok üzerinde bulunmaktadır. Yeni hizmete giren sahil yolu kısmen bu yoğunluğun yükünü almış olsa da, başka alternatif bir güzergâhın bulunmadığı da dikkate alındığında, İpekyolu Caddesi üzerinden sağlanan ulaşım, halkımıza her gün büyük zorluklar yaşatmaktadır.

Düşük maliyetli ve ulaşım imkânı sunan Van Gölü şehir içi ulaşımda çözüm olarak değerlendirilmelidir. Van Gölü üzerinden yapılacak ulaşım seferleri güzergâh üzerindeki Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Dursun Odabaşı Tıp Merkezi yükünü azaltacaktır.

Edremit İskele ile Van YYÜ iskelesi arasında Van Büyükşehir Belediyesine ait Deniz Otobüsleri sabah erken saatlerde başlayarak, akşam saatlerine kadar devam edebilecek tarifeli düzenli karşılıklı seferler düzenlenmelidir.

Edremit ilçesi içerisinde belediye otobüsleri ile iskeleye sağlanacak ulaşım, deniz otobüsleri ile Edremit - Üniversite arası,  üniversite içerisinde de belediye otobüsleri ile tamamlanarak, yeni bir ulaşım aksı ring seferleri halinde tamamlanabilir.

Halkımıza ek maliyet getirmeden deniz ulaşımının başlatılmasını talep ediyoruz."

 

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —