AK Parti Grubu'nun İndirim Önergesini Reddeden DEM’lilerden Van'da Suya Yüzde 35 Zam

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Meclis Grubu tarafından verilen suda indirim önergesini reddeden DEM’li meclis üyeleri suya yüzde 35 zam yapılmasına onay verdi.

Van Haberleri 24.05.2024 23:25:00 0
AK Parti Grubu
Tarih: 24.05.2024 23:35 Güncelleme: 25.05.2024 00:33

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Yılda 2 kez yapılan ve 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü başlayan VASKİ Genel Kurul Toplantısının ikinci gününde Havva Duran, Yunus Emre Müküs, Dursun Özgül, Vural Ayvaz, Abdullah Arvas, Abdulmecit Aladağ, Zülfikar Arapoğlu ve Nasır Sinoğlu'ndan oluşan AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu iki indirim önergesi vermişti.

AK PARTİ GRUBU’NUN REDDEDİLEN ‘SU TARİFESİNDE İNDİRİM’ ÖNERGELERİ

Birinci önergede su fiyatlarının düşük ilçelerin tarifeleri esas alınarak eşitlenmesi istenmiş, ikinci önergede ise eşitlenen su fiyatlarında yüzde 25 indirim yapılması istenmişti.

 

Komisyona havale edilen önergeler, VASKİ Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında gündeme geldi. 

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grubu tarafından verilen önergeler, DEM Partili meclis üyeleri tarafından reddedildi.

SU FİYATLARI YÜKSELTİLEREK EŞİTLENDİ

Sayıştay Erciş, Edremit, İpekyolu, Tuşba  ilçelerinde uygulanan yüksek tarife ile gelir düzeyi daha az 9 ilçede uygulanan düşük tarifenin eşitlenmesini istemişti. Ak Parti Grubu eşitlemenin yüksek tarifeli ilçelere göre değil, düşük tarifeli ilçelere göre yapılması için önerge vermişti.

AK Parti Grubunun indirim önergelerini reddeden DEM Partili meclis üyeleri eşitlemeyi yüksek tarifeli ilçelere göre yapılması kararı aldı.

DEM’LİLER SU FİYATLARINA YÜZDE 35 ZAM YAPTI

DEM Partili Meclis üyelerinin oyları ile alınan yükseltme kararına göre, gelir durumu düşük olan Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp, Saray ilçelerinde metre küpü 15,84 Lira olan su fiyatı yüzde 35 zam ile 21,36 Liraya yükseldi.

ZAM, DEM PARTİ’NİN İŞÇİ KIYIMINDAN SONRAKİ İLK İCRAATLARI ARASINDA YER ALDI

Mazbata bahanesi ile Vandallara Van’ın sokaklarını yakıp yıktıran, kamu malına zarar verdiren ve 2 gün boyunca Vanlıya kabus yaşatan Büyükşehir Belediyesinin DEM'li ve hükümlü Başkanı ABdullah Zeydan ve meclis üyeleri, yaptığı işçi kıyımının ardından kendilerini seçen Vanlı seçmene yüzde 35 zam yaparak teşekkür etmiş oldu.

DEM’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN TİMSAH GÖZYAŞI

Aldığı zam kararıyla, gelir durumu düşük ilçelerde yaşayan vatandaşları yüzde 35 zamlı tarifeye mahkûm eden DEM’li meclis üyeleri “İçimiz yanarak zam kararı alıyoruz” diyerek timsah gözyaşı dökmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem