AK Parti Büyükşehir adayı Arvas Cumartesi günü Van'a geliyor

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Cumartesi günü Van'a gelerek seçim startı verecek.

Van Haberleri 24.01.2024 20:53:00 0
AK Parti Büyükşehir adayı Arvas Cumartesi günü Van
Tarih: 24.01.2024 20:59 Güncelleme: 24.01.2024 22:52

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren AK Parti Van’da sahaya iniyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen eski milletvekili Abdulahat Arvas, Cumartesi günü Van’a geliyor. Saat 10:30’da Ferit Melen Havalimanında partililer tarafından karşılanacak olan Arvas, saat 12:00’da AK Parti Van İl Başkanlığı önünde Vanlılarla buluşarak, Van için gerçek belediyecilik sloganıyla seçim startı vererek, seçmenlerden destek isteyecek.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Abdulahat Arvas’ı karşılıyoruz. 27 Ocak Cumartesi günü saat 10:30’da Ferit Melen Havalimanında karşılanarak saat 12:00’da AK Parti İl Başkanlığı önünde halkımızla buluşacak” ifadelerine yer verdi. 

 

ABDULAHAT ARVAS'IN YARIŞACAĞI RAKİPLERİ

31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den Abdulahat Arvas, DEM Parti’den Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal, Yeniden Refah Partisi’nden Dr. Abdullah Sadıksoy, Hür Dava Partisi’nden Mehmet Mehdi Oğuz yarışacak. Seçimlere şehir ittifakı olarak giren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı bir hafta içinde belli olacak.

ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?
Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 tarihinde Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’dan AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi.

Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem