AK Parti aday adayı Ürüm’den Vanlı gençlere yönelik büyük proje

Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, bir yandan seçim çalışmalarını sürdürüyor öte yandan projelerini açıklıyor.

Van Haberleri 13.12.2023 16:42:00 0
AK Parti aday adayı Ürüm’den Vanlı gençlere yönelik büyük proje
Tarih: 13.12.2023 16:44 Güncelleme: 13.12.2023 23:32

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’den Van Büyükşehir Belediyesi için aday adaylık başvurusu yaptıktan sonra çalışmalarını sürdüren, kurum ve STK ziyaretleri gerçekleştiren iş insanı Veysel Ürüm, öte yandan projelerini olgunlaştırmaya ve bu projeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

“BURADA BİRÇOK MESLEĞE YÖNELİK EĞİTİM OLACAK”
Başkan aday adayı Ürüm, genç nüfus oranı olarak ülkede ilk 10’da yer Van’ın potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, aday olup seçilmeleri halinde “Van Mesleki Eğitim Kurumları” projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Ürüm, “Van’ımıza hizmet için sabırsızlanıyoruz. Bu zamana kadar zaten birçok konuda hiçbir şeyden kaçmadık. Ama şimdi bütün şehrimize, ilçelerimize dokunabileceğimiz bir fırsat var. Bu fırsatı hep birlikte değerlendirebileceğimizi düşünüyorum. Projelerimizi, düşüncelerimizi günü geldikçe açıklıyoruz. Bu projeleri açıklarken tabi gençliği unutmamız, es geçmemiz mümkün değil. Şehrimizde 220 binden fazla genç var. Bu gençliğin tabi hayat standartlarının iyi olması gerekiyor. Okumaları, ilimle, bilimle, sporla ve kültür-sanatla ilgilenmeleri gerekiyor. Bunun için de bu şehrin bu imkânları sağlaması gerekiyor. Van Mesleki Eğitim Kurumları projemiz tam da bunun için düşünülmüş bir projedir. Kamunun, bakanlıkların yaptığı yatırım ve projelere ek olarak biz de belediye olarak bu anlamda daha çok sonuç odaklı olan, bireyin meslek edinmesine yardımcı olacak eğitim kurumları açacağız. Bu merkezlerimiz bir kompleks halinde olacak. Burada birçok mesleğe yönelik eğitim olacak. Gençlerimiz buradan hem eğitim alacak hem de bu eğitimin pratiğini hayata geçirme fırsatı olacak” dedi.

“VAN GENÇLİĞİ BİZE GÜVENSİN, İNANSIN”
Vanlı gençlerin gurbette, şehir dışında inşaatlarda yaşamını yitirdiğini duyunca çok üzüldüğünü de belirten Ürüm, “Bu şehrin aşa, işe, istihdama ihtiyacı var. Bunu yanında mesleki eğitimlere ihtiyacı var. Çaldıran’dan, Özalp’ten, Saray’dan, Erciş’ten gençlerimizin batı illerinde inşaatlarında yaşamını yitirdiğini duyunca çok üzülüyorum. Bu şehir bunu hak etmiyor. Bu bizim kaderimiz de olmamalı. Belediye başkanı olduğumuz takdirde gençlerimizi bu şehirde tutmak için, iş, aş ve nitelikli eğitim için elimizden geleni yapacağız. Gençlerle alakalı gençlik meclisi oluşturacağız. Yaşanan sorun sıkıntıları ile ilgili büyük şehir belediyesi bünyesinde çalışmalar yapılacaktır. Van gençliği bize güvensin, inansın” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ